Орешарски обяви министрите (видео)

  • 27 май 2013 16:55

  • 12162
  • 54
Орешарски обяви министрите (видео)
©

Мога да ви уверя, че всички предложени от мен министри са експерти и професионалисти в своите области. Сигурен съм, че те ще свършат много работа.

Това каза Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 при представянето на своя кабинет. Енергетиката ще остане в състава на икономическото министерство. Ще има двама вицепремиери, които ще имат координиращи направления. Единият правосъдие и вътрешен ред и усвояване на еврофондове и вторият - координационни функции по отношение на икономическия блок министерства, разкри Орешарски. Ще предложим спешна работа по съставяне на план за ребалансиране на енергетиката и за цените, каза още Орешарски. Ще предложа отделно министерство на инвестиционното проектиране. Предлагам и министерство на младежта и спорта - каза Орешарски. 

Ето кои министри предлагам:

Министър-председател – Пламен Орешарски

Министър на финансите - Петър Чобанов

Министър на икономиката и енергетиката – Драгомир Стойнев

Министър на транспорта – Даниел Папазов, шеф на пристанище Варна

Министър на земеделието – Димитър Греков, ректор на пловдивски Аграрен университет

Министър на културата – Петър Стоянович

Министър на здравеопазването – Таня Андреева

Министър на вътрешните работи – Цветлин Йовчев

Министър на отбраната – Ангел Найденов

Министър на външните работи – Кристиан Вигенин

Министър на екологията – Искра Михайлова

Министър на правосъдието и вицеприемиер – Зинаида Златанова

Министър на спорта – Марияна Георгиева

Министър на образованието и науката – Анелия Клисарова, ректор на варненския Медицински университет

Министър на труда и социалната политика – Хасан Адемов

Министър на инвестиционното проектиране - Калин Тихолов

Министър на регионалното развитие - Десислава Терзиева

На този етап ще предложа този състав. До месец ще въведа фигурата на втори вицепремиер чрез изменения в структурата и персоналния състав на МС, завърши Орешарски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12162 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
тцттцтц

2013.05.30 | 19:16

54
Видяхме какво направиха преди 4 години,сега ще ни дозакопат и не знам какъв е смисълът да се шуми около министрите,знае се,че са марионетки само,друг дърпа конците и прибира милионите,тцтцтц,вече си купих еднопосочен билет за навън,направете го и вие !!!!!!!! Всичко в тая държава е пропито с корупция,злоба ,шуробаджанащина и пошлост,никога няма да се опраим.

2013.05.30 | 19:15

53
кво си губите времето да коментирате бе хора , още едно две правителства и свършват мъките , нема да е останала много рая а анадолската държава ще влезе в пълно владение на булгаристанския вилает
Atanas,Karlovo

2013.05.30 | 19:15

52
samo GERB
Слаба памет

2013.05.28 | 21:36

51
Прегледах всички коментари и останах учуден от факта че никой не забелязва и не коментира нещо много интересно, което дава отговор на много въпроси. Обърнете внимание на вътрешния министър, прочетете биографията му, и би трябвало да ви се изясни кой е извършвал незаконните подслушвания, и кой подава сигнала на Манолова за печатницата в Костинброд в правителството на ГЕРБ!!!!!! Между другото не мога да не призная, че той ще се окаже единствения експерт в така нареченото "експертно" правителство. Нищо добро не чака България, ако позволим узаконяването на това правителство!!!! Сега е момента да окупираме парламента и да не позволим това, после ще бъде късно и ще ни бият по протестите както в предишния мандат на БСП и ДПС.
Марк

2013.05.28 | 21:15

50
Цялата гнусна предизборна, комунистическа манипулация дава своя плод – "експертно правителство"!! КЪДЕ СА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТРЕПКИ?!? Явно бяха част от плана на комуноидите за връщане на власт!! Честито на Бг–матряла! След 2 г. държавата ще е опоскана и ще имате заплати по 3000 лева, ама при курс 1000 лв. за долар!!

2013.05.28 | 19:48

49
Червените кърлежи изместиха пиявиците на ГЕРБ и сега БСП+турското БСП ще ни пие кръвчицата под одобрителните погледи на еврокурвите от Брюксел.
Протестиращ

2013.05.28 | 19:40

48
Време е да ги почнем турско червената мафия ! Министър на спорта ФИЛОЛОГ,друг замесен в далавери,останалите турци и комунисти. Трябва си да играе "възпитанието".
Доктор

2013.05.28 | 19:40

47
В този проектокабинет на Орешарски има ГЕЙ министър. Очертава се ГЕЙ скандал. Отдавна се знае че завива само наляво.
Atanas,Karlovo

2013.05.28 | 19:39

46
Tejko ni ........\socialna politika ot DPS Shte tyrsite bat Boiko
Ъц

2013.05.28 | 15:46

45
Малиии и в и/Б/ах/С/и/П/ето/ липсата на кадри е фак/т/, тия шъ крадат като за световно, щото знаят, че шъ им е за последно. А, и да не забравите вазелинчето, че шъ боли, ама много.....

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини