Бойко Борисов: Реформата ни дава добри резултати

Булфото
share

Реформата, която направихме, дава много добри резултати. Това каза премиерът Бойко Борисов на подписването на договори със 121 фирми по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007 – 2013".

"Разпоредил съм лично да се пише на сайта на министър Добрев. Нито един бенефициент на тази програма, нито една фирма да няма забележки. Много е важно, днес фирмите ще си тръгнат средно с над 700 000 лева. Това са добри пари и добра помощ. Казвайте на ваши колеги да идват, да кандидатстват, да се усвоят до стотинка тези пари. Голяма глупост – да имаме пари и да не ги усвоим всичките. Искам целият капацитет на държавата, на фирмите, да усвоят максимум от фондовете, за да има основание да искаме повече пари в следващия програмен период. Защото ти идват и искаш вместо 9-10 млрд. – 16, а ти си усвоил 3 млрд. А предишното правителство е усвоило 0.79%. Затова искам целият капацитет на държавата, на фирмите, максимум да усвоим – колкото се може да усвоим от фондовете, за да имаме повече от това и да искаме не същото – а по-голямо количество пари в следващия програмен период”, добави министър-председателят.

Министър Делян Добрев добави, че от 27 юни може да се кандидатства по проекти за енергийна ефективност, които съдържат 300 млн. лева безвъзмездна финансова помощ и 300 млн. лева кредити. Делян Добрев направи всичко възможно да се направят тези реформи, за да се подпишат днешните договори тук, посочи вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини