Илияна Йотова: Здравната реформа не е лабораторно упражнение, залостено в кабинета на здравния министър

  • 08 април 2024 18:56

  • 607
  • 4
Илияна Йотова: Здравната реформа не е лабораторно упражнение, залостено в кабинета на здравния министър
© Булфото (архив)

„Здравната ни система е хронично болна и всеки нов здравен министър говори за реформа. Тя е много повече от това да смениш директор на болница или да замениш хартиените рецепти с електронни. Такава реформа ще бъде успешна само когато в центъра ѝ е човекът с неговите проблеми и нужди, лекарят с достойното заплащане и условията, в които може да развие своя потенциал и знания. Здравната реформа не може да бъде лабораторно упражнение, залостено в кабинета на здравния министър. В нея активно трябва да участват университетът, преподавателите със своята експертиза, лекарите, студентите със своите очаквания.“

Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на тържествената церемония за Празника на научноизследователската и преподавателската дейност на Медицински университет – София.

В приветствието си Йотова изтъкна високото световно ниво на Медицинския университет. „Висококвалифицираните преподаватели – експерти на национално и международно ниво, иновативните методи на преподаване привличат към Медицинския университет млади хора не само от България, а и от чужбина“, посочи тя и благодари на преподавателите, че градят в съзнанието на своите студенти цялостен и монолитен образ на лекаря в тревожния и размирен свят, възпитават ги в самочувствие за смелостта, че са избрали това призвание. 

Вицепрезидентът Йотова приветства първите участнички в програмата „Жените в технологиите“

„Медицината е най-благородното изкуство“, гласи латинска сентенция. Тя не е занаят, а дълбоко лично призвание, денонощна отдаденост, смелост, морални сили. Избралият тази професия знае, че пътят е труден, че усилията ще го съпътстват цял живот. Денят на лекаря не приключва с престоя в болницата или кабинета – тревогите за пациента нямат график и почивен ден. Защото  лекарската професия е най-специалната – най-тясно свързаната с живота и здравето на хората. Вие най-добре знаете, че „животът няма синоним“, подчерта вицепрезидентът и поздрави медиците по случай вчерашния Световен ден на здравето, съобщиха от прессекретариата на президентството. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
607 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.04.08 | 19:16

1
ами, само Възраждане мисли и говори за народа, останалото е плява.

2024.04.08 | 23:18

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.04.10 | 10:55

3
явно тя обича да я залостват при някои "упражнения" :)

2024.05.25 | 07:53

4
❤️ Г­­о­р­е­­­щ­­­и­­ ­­м­­­о­­м­и­ч­е­т­­а­­ ­­в­­и­­ ­­о­ч­­­а­­­к­­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­­1­­­8­­.­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини