Йотова ще присъства на възпоменанията в Черна гора по повод 20-годишнината от катастрофата в река Лим

  • 04 април 2024 06:45

  • 265
  • 1
Йотова ще присъства на възпоменанията в Черна гора по повод 20-годишнината от катастрофата в река Лим
© Bulfoto

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще присъства на днешните възпоменания, организирани в Черна гора, по повод отбелязването на 20-годишнината от трагичната катастрофа в река Лим, отнела живота на 12 български деца от Свищов. 

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще вземе участие в поднасянето на венци пред мемориала „Ангелите от Лим“, който е дело на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, издигнат на мястото на катастрофата, случила се край сръбското село Гостун. Йотова ще посети и паметника „Дванадесетте рози“, издигнат от черногорските спасители в памет на всяко от децата.

След това вицепрезидентът ще отпътува към Културен център - Биело поле, където официално ще бъде отбелязана годишнината от трагедицята, пише БТА.

Навършват се 20 години от трагедията в река Лим

Ще присъстват още кметът на Приеполе Драго Попадич, кметът на Биело поле Петър Смолович, кметът на община Свищов Генчо Генчев, както и българските посланиците в Черна гора и Сърбия Стефан Димитров и Петко Дойков.

На 4 април 2004 година група от 34 ученици и 16 възрастни се прибира с автобус от екскурзия в хърватския град Дубровник. Към 22 часа българско време, на завой на планински път, шофьорът изгубва контрол над превозното средство. Автобусът се спуска около 15 метра по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун, разположено между градовете Биело поле в Черна гора и Преполе в Сърбия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 08:06

1
❤️ Г­­­о­­р­­­е­щ­­­и­ ­м­­­о­м­­­и­ч­­е­­т­­­а­­ ­­­в­­и­­­ ­­о­­­ч­а­к­­в­­а­­т ­­­-­ X­­1­­­8­­.­­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини