Илияна Йотова откри 13-ото издание на „Походът на книгите“

  • 02 април 2024 17:05

  • 663
  • 2
Илияна Йотова откри 13-ото издание на „Походът на книгите“
© Пресцентър Президентство

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , постави началото на 13-ото издание на „Походът на книгите“, съобщиха от президентския прессекретариат. Кампанията в подкрепа на детското четене се организира от Асоциация „Българска книга“ и се провежда за поредна година под патронажа на вицепрезидента.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , благодари за гостоприемството на Дом на културата „Искър“. „В днешния тревожен свят трябва често да посещаваме този храм и да черпим от мъдростта на вековете чрез книгите, културата, изкуството“, посочи в приветствието си Йотова.

„Книгата никога няма да отмре, колкото и да се развиват технологиите, изкуственият интелект. С нея ще продължим да закърмяме децата си, защото оценяваме силата на образованието, духовността, културата. Когато възпитаваме в децата си любов към знанието, уважение към учителите, към изконните български институции училище и читалище, утре те ще бъдат конкурентоспособни в големия свят“, подчерта вицепрезидентът.

Илияна Йотова участва в поклонението в София за Деня на Тракия

Тя изтъкна, че образованието и културата възпитават в човешки добродетели – да подаваш ръка на изпадналия в беда, на приятеля до теб, да обичаш хората, да цениш историята на рода си. „Преди всичко трябва да научим децата си да са добри хора, да бъдат вътрешно свободни и независими, винаги да отстояват себе си“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

По повод Международния ден на детската книга вицепрезидентът цитира поуката от приказката на Ангел Каралийчев „Пленникът на великана“ – „Само свободните души пеят“. „Мисията ни е да направим свободни душите на нашите деца“, подчерта Йотова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
663 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:09

2
❤️ Г­о­р­е­­щ­­и­­­ ­м­­о­­м­­­и­­­ч­­­е­т­­­а­ ­­­в­и­­ ­­о­­ч­­­а­­к­­в­­­а­­т ­-­­ X­1­­­8­.­F­­U­N

2024.04.02 | 23:16

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини