Карантията може да причини рак

  • 23 октомври 2016 15:25

  • 44629
  • 0
Карантията може да причини рак
©

Карантията се препоръчва като евтино и полезно месо, но мозъците и някои други вътрешности съдържат високо ниво на химикал, който предизвиква тумори, съобщи в. "Мейл он сънди".

Химикалът - сиалова киселина (Neu5Gc) - се увеличава по време на готвенето.

Проф. Фредерик Трой от университета в Сямън е изследвал само свински органи. Според него резултатите вероятно се отнасят за всички животни.

Молекулата Neu5Gc е характерна за повърхността на клетките на повечето бозайници, но не и за хората, които я приемат с месото, карантията и някои млечни продукти.

Предишни изследвания показаха, че когато тя навлезе в човешка тъкан, имунната система я приема за чужда и произвежда антитела срещу нея. Затова честата консумация на такива продукти предизвиква хронични възпаления, а те увеличават опасността от рак.

Концентрацията на химикала е най-висока в сърцето, далака, бъбреците и белите дробове.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
44629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини