Министър Сандов се срещна с посланика на Нидерландия

  • 07 юли 2022 17:23

  • 374
  • 2
Министър Сандов се срещна с посланика на Нидерландия
© МОСВ
Слушай новината Слушай новината

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е се срещна с посланика на Кралство Нидерландия Н. Пр. Симон ван дер Бург.

Акцент в разговорите беше поставен върху двустранното сътрудничество и възможностите за изпълнение на съвместни проекти в областта на фотоволтаичните соларни системи. Обсъдено беше и изпълнението на плана за екологичен преход - т.нар. пакет „Подготвени за цел 55“, който цели привеждане на действащата нормативна уредба в областта на климата, енергетиката и транспорта в съответствие с амбициите за 2030 г. и 2050 г. 

Сандов обяви залива Корал като нова защитена местност

Министър Сандов информира посланик ван дер Бург за проектите, планирани за изпълнение от Министерството на околната среда и водите в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост на страната, както и за етапа на изпълнение на Интегрирания план на Република България в областта на енергетиката и климата до 2030 г. Двете страни изразиха готовност за ползотворно бъдещо сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
374 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.08 | 11:30

2
ГУБЕРНАТОРЪТ НА ТЕКСАС ГРЕГ АБЪТ, ЩЕ ПРОВЕДЕ ПРЕЗ 2023 РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОТДЕЛЯНЕ ОТ САЩ.
Рунтавия педрил

2022.07.07 | 21:02

1
Сандов е гадно педрилче

Добави коментар

Водещи новини