Вицепремиерът Сандов представлява България на срещата за опазване на океаните и моретата в Лисабон

  • 01 юли 2022 20:03

  • 377
  • 0
Вицепремиерът Сандов представлява България на срещата за опазване на океаните и моретата в Лисабон
© МОСВ
Слушай новината Слушай новината

По покана на правителствата на Португалия и Кения, вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е беше съпредседател на интерактивния диалог на тема „Инструментализиране на взаимовръзките между цел 14 и другите Цели за устойчиво развитие за изпълнението на Дневния ред 2030“. Сесията се проведе днес, по време на Конференцията на ООН за опазване на океаните и морската околна среда в Лисабон, съобщават от пресцентъра на екоминистерството.

При откриването на дискусията министър Сандов отбеляза взаимовръзките между всичките 17 Цели за устойчиво развитие и необходимостта от интегрирани и координирани действия по отделните секторни политики, с оглед постигането на синергия и дългосрочни устойчиви решения.

Сандов: Решението за руските дипломати не би трябвало да е изненадващо

„Активното участие на академичните среди трябва да включва научни дискусии и изследователски проекти, както и въвеждането на нови образователни програми на различни нива. Ангажирането на бизнеса чрез принципа на корпоративната социална отговорност също би могло да допринесе значително за опазването морската среда“, добави вицепремиерът, подчертавайки ролята на научните среди и частния сектор за ускоряване на напредъка по изпълнението на Целите за устойчиво развитие и Програмата на ООН 2030.

Министър Сандов акцентира и върху участието на младите хора в процесите на вземане на решения и прилагане на добри практики в областта на опазването на околната среда. Като добър пример за това той представи стартиралата наскоро в България Програма „Политики за младежта в сферата на околната среда”.

Мая Йорданова
377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини