Сандов: От март месец няма комуникация с Трифонов

  • 04 юли 2022 10:24

  • 2887
  • 8
Сандов: От март месец няма комуникация с Трифонов
© Булфото (архив)

Шансът за кабинет е дотолкова, доколкото биха се намерили още хора, които да съставят и застанат зад едно такова програмно правителство в рамките на 6 месеца и оценка след дейността му. Тези хора се търсят основно сред участващите доскоро в ИТН, заради програмата и очакванията, с които са влезли в НС, повече отколкото заради повелята на техния лидер Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Това посочи вицепремиерът и министър на околната среда и водите в оставка Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е в студиото на "България сутрин".

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 681

Според него такива гласове могат да се намерят и от други политически групи, извън досегашната коалиция.

Включително депутати от ГЕРБ биха могли да се еманципират от поведението на техния лидер, скрит зад кулисите в Банкя, ако те действително изпълнят това, за което претендират - че биха желали да видят България в едно европейско развитие, уточни Сандов.

По думите му ключово важното в момента е войната, която се води от Русия в Украйна и всички рискове, произтичащи от нея.

,,Това налага България да има стабилна политическа система, която да функционира, в това число парламент. Инфлацията, несигурността в енергийни доставки и други параметри на глобалната икономика и сигурност в контекста на войната изискват да има работещи институции'', убеден е министърът на околната среда и водите в оставка.

Борислав Сандов: Изгонването на 70 руски дипломати е ясен знак, че страната ни е арена на хибридна война

И изтъкна, че през последните месеци от ДПС се отнасят изключително грубо, а причината е, че "дълбоко се е бръкнало в интересите им".

Сандов обясни, че до момента не е воден разговор за състав и структура на правителство.

Запитан дали е възможно обединение на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" на едни евентуални избори, той каза: "Има подобни очаквания от нашите гласоподаватели. Това би било уместно в една изборна кампания, за да обединим усилията си и да бъдем първа политическа сила. В "Продължаваме промяната" ние имаме много бивши колеги, съратници и това би било едно очаквано действие".

Според него, ако влезем в спирала от избори, това може да стане причина за сериозни пропуснати възможности за България.

Може да се получи дори излизане от вече начертани пътища и нарушаване на възможността България да се възползва от финансовите инструменти на ЕС за възстановяване след пандемията, подчерта Сандов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че дори има риск България да изпадне от списъка с кандидати за ОИСР.

България започва разговори за присъединяване към ОИСР

Министърът в оставка коментира и разрухата на управлявалата доскоро коалиция.

Комуникацията можеше да е на по-добро ниво. От март месец няма комуникация с Трифонов. Поведението му звучи закономерно, ако се върнем назад. Той 20 г. прави шоу, което критикува политиката. Той така и не прие идеята, че участвайки в политиката, трябва да можеш да носиш отговорността и за управлението, а не само да бъдеш креслива опозиция. Това бе причината за провала на две правителства миналата година, смята Сандов.

Гостът в студиото посочи, че програмата на евентуалния бъдещ кабинет с премиер Асен Василев няма да се различава много от базата на досегашното управление.

Владимир Василев
2887 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Диди

2022.07.04 | 14:16

7
Никога такава измет не е управлявала. Крадене от всякъде.

2022.07.04 | 22:31

8
Ти от кои си? От платените или безпланите тролове? Да си търсиш правата ей! Под всяка втора статия пишеш. Върви и им кажи че искаш поне 3 кила купейки на час (незнам колко стотинки върви един килограм копейки последно моля за извинение
Нищоправец

2022.07.04 | 13:56

6
ТО С ВАС НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ИМА КАМУНИКАЦИЯ.ПРОБЛЕМА НЕ Е В ТРИФОНОВ.ИЗРОДИ.ВЪН.

2022.07.04 | 13:26

5
НЕ СЪМ СИГУРЕН ДАЛИ СЛАВУЦА ИМА КОМУНИКАЦИЯ ДОРИ И С ГЛАВНИЯ СИ МОЗЪК?ИМА ДОСТА СЛУХОВЕ ЗА ВЛОШЕНОТО МУ ПСИХИЧНО СЪСТОЯНИЕ!
134 ПШБ

2022.07.04 | 12:55

4
Този човек е пълна отврат

2022.07.04 | 12:15

3
home office

2022.07.04 | 10:46

2
Купи си някой негов албум и го слушай. Той така разбира нещата - взима парите и казва как вижда нещата. Еднопосочно, по селски.

2022.07.04 | 10:43

1
Измет долна махаите се от там.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини