Разследват US правосъдното министерство за опит за промена на изборните резултати

25 януари 2021 20:45

Разследват US правосъдното министерство за опит за промена на изборните резултати
© Getty Images
598 1

Главният инспектор на министерството на правосъдието на САЩ започна разследване за това дали бивши или настоящи представители на ведомството са били ангажирани в "неуместни опити" за преобръщане на резултатите от президентските избори през 2020 г., предаде Асошиейтед прес.

Главният инспектор Майкъл Хоровиц заяви днес, че разследването ще проучи твърденията, касаещи поведението на бивши и настоящи служители на ведомството. Разследването няма да се разпростре върху други правителствени представители, предава БТА.

Пенс отхвърли натиска на Тръмп, няма да се противи на изборните резултати

То бе обявено, след като в. "Ню Йорк таймс" съобщи, че бившият помощник-главен прокурор Джефри Кларк е обсъждал план с тогавашния президент Доналд Тръмп за отстраняването на изпълняващия длъжността главен прокурор в опит да се оспорят резултатите от изборите през 2020 г. и да се отправи фалшивото твърдение, че е имало мащабни изборни измами.

Бившият главен прокурор Уилям Бар и представители на избирателните органи казаха, че не е имало подобни измами на изборите през ноември 2020 г.

Novini.bg
598 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
А БЕ...

2021.01.25 | 23:06

137905
ЩОМ ГЛАВНИЯ РЕПТИЛ ХОРОВИЦ ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА ...

Добави коментар

Водещи новини