Тръмп загуби дело за оспорване на изборните резултати в Пенсилвания

27 ноември 2020 21:58

Тръмп загуби дело за оспорване на изборните резултати в Пенсилвания
© gettyimages
1558 1

Американски федерален апелативен съд отхвърли иска на предизборния щаб президента Доналд Тръмп да блокира обявяването на Джо Байдън за победител в щата Пенсилвания, съобщи БТА.

Това е поредно поражение за Тръмп в опита му да обърне резултатите от изборите на 3 ноември.

"Свободните и честни избори са кръвта на нашата демокрация. Обвиненията в нечестност са нещо сериозно. Но да наречеш едни избори нечестни, това не ги прави такива", написа съдия Стефанос Байбас от името на тричленния съдийски състав.

"Обвиненията изискват специфични твърдения и след това доказателство. Нямаме нито едното, нито другото тук", допълни Байбас, който бе назначен на поста от Тръмп.

Тръмп влиза в затвора?

Правният екип на президента на САЩ възнамерява да обжалва решението пред Върховния съд, след като апелативният съд отказа да признае за недействителни част от бюлетините, подадени по пощата в Пенсилвания. Това става ясно от изявление в "Туитър" на юридическата консултантка на предизборния щаб на републиканеца Джена Елис.

Пенсилвания обяви официално Байдън за победител. Съгласно изборните закони на щата кандидатът, спечелил народния вот, получава подкрепата на всички 20 електори, които Пенсилвания има в Избирателната колегия.

Тръмп отказва да признае поражение на изборите и твърди без доказателства, че са извършени изборни измами. Но тъй като заведените от него съдебни дела не дават резултат, той каза вчера, че ще напусне Белия дом, ако Избирателната колегия гласува за Байдън.

Мая Йорданова
1558 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Fake

2020.11.28 | 02:41

73943
News Shame

Добави коментар

Водещи новини