ДЕН 36 ОТ ВОЙНАТА: Украинската ядреноенергийна компания: Повечето руски сили са напуснали Чернобил след облъчване с радиация

  • 31 март 2022 19:20

  • 16393
  • 39
ДЕН 36 ОТ ВОЙНАТА:  Украинската ядреноенергийна компания: Повечето руски сили са напуснали Чернобил след облъчване с радиация
© Novini.bg

Novini.bg следи за вас всичко по-важно от войната в Украйна. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13616

Последвайте канала на

22:17 | 31 март 2022

Русия е съгласна да даде безопасен коридор за блокираните български моряци

Властите ни продължават да работят усилено, за да може двата кораба "Рожен" и "Царевна", в Украйна, да бъдат безопасно изведени от зоната на военни действия.

Руската страна във вербална нота е дала съгласие за създаване на "син безопасен коридор", съобщи посланик Марин Райков, който представя България в Международната морска организация, предаде БТВ.

Прочети още...
22:04 | 31 март 2022

Украйна: Руските сили са убили 148 деца от началото на нашествието си

Руските сили са убили 148 деца при обстрели и въздушни удари от началото на нашествието си на 24 февруари, заяви днес украинското министерство на отбраната, цитирано от БТА.

За същия период те са изстреляли 1370 ракети и са разрушили 15 украински летища.

Прочети още...
21:53 | 31 март 2022

"Булгаргаз": Платихме за доставката от "Газпром" за април в долари

"Булгаргаз" e платил за доставката на синьо гориво за България от "Газпром експорт" за април в долари, както е по договор. Това съобщиха за БТА от Министерството на енергетиката.

Руският президент Владимир Путин обяви по-рано днес, че е подписал указ, съгласно който чуждестранните купувачи на руски газ трябва от утре да плащат в рубли, а ако не го направят, договорите им ще бъдат прекратени.

Прочети още...
21:53 | 31 март 2022

Байдън: Путин изглежда се е самоизолирал и може да е уволнил някои от съветниците си

Владимир Путин навярно се е самоизолирал и може би е уволнил или постави под домашен арест свои съветници. Това заяви днес президентът на САЩ Джо Байдън, без да посочва доказателства, съобщава БТА.

"Той изглежда се е самоизолирал и има някои признаци, че е уволнил или поставил под домашен арест някои от съветниците си", каза Байдън по адрес на руския президент.

Прочети още...
21:48 | 31 март 2022

Пратка с германски ракети и картечници пристигна в Украйна

Още оръжия, изпратени от Германия, пристигнаха в Украйна, за да бъдат използвани срещу нахлулите в страната руски сили, предаде БТА, позовавайки се на украински правителствени източници.

Пратката включва 1500 зенитни ракети "Стрела", 100 картечници и 8 милиона боеприпаса за малки оръжия. 

Прочети още...
21:43 | 31 март 2022

Русия блокира удължването на мандата на мисията на ОССЕ в Украйна

Русия си навлече днес критики, след като блокира решението за удължаване на срока на действие на наблюдетелската мисия в Украйна на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, съобщава БТА.

Посланикът на САЩ в организацията определи хода на Руската федерация да блокира консенсуса за удължаването на мандата на Специалната наблюдателска мисия в Украйна като безотговорно, но неизнедаващо.

Прочети още...
20:55 | 31 март 2022

НАТО поиска официално от Дания да изпрати допълнителни войници в Латвия

НАТО поиска официално от Дания да изпрати боен батальон от около 800 войници в Латвия, потвърди днес датската министър-председателка Мете Фредериксен, цитирана от датската осведомителна агенция Рицау, цитирана от БТА.

Във вторник датското правителство предложи да изпрати такъв батальон в балтийските страни, в случай че постъпи такова искане. Разполагането на батальона подлежи на гласуване в датския парламент, но министерството на отбраната очаква той да бъде готов за разполагане в Латвия през май.

Прочети още...
20:47 | 31 март 2022

Маркет линкс попита българите дали България трябва да запази неутралитет в конфликта Русия-Украйна

Повечето българи са на мнение, че България трябва да остане неутрална в конфликта между Русия и Украйна. Това показва последното проучване на „Маркет линкс“, финансирано от БТВ.

Прочети още...
20:26 | 31 март 2022

Украинската ядреноенергийна компания: Повечето руски сили са напуснали Чернобил след облъчване с радиация

Руските войски са започнали да напускат атомната електроцентрала в Чернобил, след като войниците са били облъчени със значителни количества радиация при копаенето на траншеи на силно радиоактивен терен, съобщи държавната енергийна компания на Украйна, съобщи АП, цитирана от БТА.

Прочети още...
19:37 | 31 март 2022

Индия купува руски петрол с големи отстъпки

Индия купува петрол от Русия с големи отстъпки, съобщиха днес източници от държавната "Индиън ойл корпорейшън“ (Indian Oil Corporation), цитирани от БТА.

Прочети още...
19:06 | 31 март 2022

Русия спира износа на слънчоглед и рапица

Русия налага временна забрана върху износа на рапица и слънчоглед от утре, 1 април. Забраната ще бъде в сила до края на август, съобщи днес министерство на селското стопанство, цитирано от БТА.

Освен това износът на слънчогледово олио ще бъде ограничен до 1,5 милиона тона от средата на април до края на август. Целта е да се гарантират доставките за руските клиенти на фона на повишеното търсене и по-високите цени.

Прочети още...
18:50 | 31 март 2022

Ангел Найденов: Руската армия се проваля в Украйна

В началото на втория месец на руската военна агресия срещу Украйна руското командване обяви, че са постигнали своите цели за първата фаза и преминават към втората фаза - прочистването на Донбас. Аз се съмнявам, повече се доверявам на фактите, че не са успели да постигнат целите си, като например махането на Зеленски. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

Това е по-скоро провал. Руската армия не беше посрещната като армия освободителка, беше посрещната с решителна съпротива. Видяха се и редица слабости в действията на руската армия, като нарушена комуникация и затруднена логистика, заяви той.

Прочети още...
18:20 | 31 март 2022

Русия въведе санкции срещу ръководители на ЕС

"Руската държава въведе санкции срещу ръководители на Европейския съюз", предаде РИА Новости.

Прочети още...
17:48 | 31 март 2022

Песков: Западът не разбира Путин и начина на работа в Кремъл

Твърденията на представители на САЩ, че съветниците на Владимир Путин се боят да му казват неприятни истини за военната операция в Украйна показва колко малко разбират те руския президент и начина на работа в Кремъл, заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Прочети още...
17:41 | 31 март 2022

Руски военни самолети нарушиха въздушното пространство на Швеция

Четири бойни самолета на руските въоръжени сили нарушиха вчера въздушното пространство на Швеция, предаде АП.

Прочети още...
17:13 | 31 март 2022

Русия: Украйна е поставила 420 мини в Черно и Азовско море

Около 10 котвени мини, поставени от военноморските сили на Украйна, дрейфуват в Черно море, заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Прочети още...
17:09 | 31 март 2022

В ЕС: Няма да плащаме за руския газ с рубли

"Няма да плащаме за руския газ с рубли", това каза германският канцлер Олаф Шолц (на снимката), предаде Би Би Си.

Прочети още...
16:42 | 31 март 2022

Зеленски призова Белгия да даде пример, като се откаже от изгодата и подкрепи допълнително Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна днес към Федералния парламент на Белгия, като отправи призив страната да даде пример на останалите и да въведе допълнителни ограничения срещу Русия. 

Прочети още...
16:17 | 31 март 2022

Владимир Путин подписа указ за продажбата на газ на неприятелски страни. Поиска плащане в рубли

Руският президент Владимир Путин подписа указ за продажбата на газ на неприятелски страни, предаде РИА Новости.

Прочети още...
16:03 | 31 март 2022

На коалиционен съвет утре представят проект на решение на ДБ за военна помощ за Украйна

На коалиционен съвет по отбрана утре ще бъде представен проектът на решение на "Демократична България" за военнотехническа помощ за Украйна. Това каза пред журналисти Атанас Славов от "Демократична България", който участва в съвместното заседание на парламентарните комисии по отбрана и по външна политика.

Прочети още...
15:59 | 31 март 2022

Кирил Петков: Руски агенти у нас са работили срещу разбирателството ни с РС Македония и европейското бъдеще на Западните Балкани

Информацията, която ме впечатли е, че Прокуратурата е изискала целия филмов материал от камерите кой е влизал и кой излизал от Министерски съвет, защото ние станахме точка за сигнал към Европейската прокуратура. Според мен това е очеваден опит да видят кои са хората, които влизат да дават сигнали. Това за мен е истинско безобразие. Опитват се да плашат хората, за да не си дават сигналите. Вярвам, че хората, които искат България да се промени, това няма да ги спре. Българската прокуратура е започнала да работи като репресивен орган, за да не се променят нещата, но те ще се променят. Това заяви министър-председателят Кирил Петков след среща с жителите на Благоевград, предаде репортер на NOVINI.BG.

Прочети още...
15:54 | 31 март 2022

Радев: Предоставяне на оръжие на воюваща страна крие риск за сигурността на българите

Като държавен глава няма да допусна България да бъде въвлечена в тази война. Предоставяне на оръжие на воюваща страна крие риск за сигурността на българите. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Прочети още...
15:45 | 31 март 2022

Бивш агент на КГБ и приятел на Путин: Това, което направи в Украйна, е върхът на идиотизма

Това, което Путин направи в Украйна, е върхът на идиотизма. Това заяви в интервю за интернет изданието GORDON Юрий Швец, бившият агент на КГБ, състудент на Владимир Путин и доскорошен негов приятел.

Прочети още...
15:41 | 31 март 2022

Украйна: Разбихме руски военни, пристигнали от Абхазия

"За разбиване на руски военни, пристигнали от Абхазия, съобщи украинската Оперативнотактическа група "Изток", предаде киевската медия УНИАН.

Прочети още...
15:26 | 31 март 2022

Руски ракети улучиха военна част и депо за горива в Днипро, има загинали

Руски ракети са улучили военна част и депо за горива в района на град Днипро в Източна Украйна, съобщи губернаторът на областта Валентин Резниченко. 

Прочети още...
15:21 | 31 март 2022

Испания прати оръжия на Украйна, те попаднаха в руски ръце

Руските въоръжени сили публикуваха снимки на пленени украински войници от последните дни от конфликта в Украйна. Сред част от снимките впечатление правят гранатометите С90, които Испания изпрати неотдавна на украинската армия, за да я подпомогне във войната.

Прочети още...
15:16 | 31 март 2022

Чавушоглу: Възможно е Путин да посети Турция

Русия и Украйна може да проведат среща на по-високо равнище до седмица-две, каза турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пред турската телевизия "А Хабер". 

Прочети още...
15:02 | 31 март 2022

НАТО: Русия многократно лъга за намеренията си, затова ще съдим по действията, а не по думите

Русия многократно лъга за намеренията си, затова ще съдим по действията, а не по думите. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция при представянето на годишния доклад за дейността на алианса. 

Прочети още...
14:50 | 31 март 2022

Реджеп Ердоган: Турция е готова да организира среща между Владимир Путин и Володимир Зеленски

"Турция е готова да организира среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски", заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турските медии и световните агенции. 

Прочети още...
14:22 | 31 март 2022

Владимир Путин мобилизира 134 500 момчета във въоръжените сили

Руският президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната Владимир Путин подписа указ за мобилизацията на 134 5000 момчета на възраст между 18 и 27 години, предаде РИА Новости.

Прочети още...
13:58 | 31 март 2022

Русия евакуира около 300 войници, след като ги прати на почти сигурна смърт в Червената гора

Към общата бройка от загинали до момента руски войници в резултат от конфликта в Украйна не е изключено да бъдат добавени поне още 300 души. Миналият вторник украински служители от авариралата през 1986 г. АЕЦ "Чернобил" обясниха за Ройтерс, че Москва е изпратила войски в т.нар. Червена гора – една от най-опасните откъм радиация зони в света.

Прочети още...
13:42 | 31 март 2022

Зеленски призова за по-силни санкции, за да не продължи Русия войната в Европа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова депутатите от парламента на Нидерландия да направят така, че да спрат всякаква търговия с Русия, предаде Ройтерс.

Прочети още...
13:19 | 31 март 2022

Великобритания затяга санкциите срещу самолетите и яхтите на руските олигарси

Британските власти се сдобиха с нови законови правомощия да забраняват осигуряването на техническа поддръжка на самолети и кораби, принадлежащи на санкционирани руски олигарси или техни компании, предаде Ройтерс. 

Прочети още...
12:50 | 31 март 2022

Великобритания настоява Индия да вземе мерки срещу Русия заради Украйна

Британската министърка на външните работи Лиз Тръс бе посрещната днес в Индия, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Тя ще призове азиатския гигант да вземе по-строги мерки срещу Русия заради инвазията ѝ в Украйна. След британската външна министърка в Делхи е очакван руският ѝ колега Сергей Лавров, отбелязва АФП.

Прочети още...
12:25 | 31 март 2022

Зеленски пред депутати от Австралия: Имате прекрасни бронетранспортьори, няма да е лошо да ни дадете

Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред парламента на Австралия днес, че са нужни нови и по-силни санкции срещу Русия, за да се увеличи натискът над нея заради инвазията ѝ в Украйна, предаде Ройтерс. Той изтъкна, че Русия трябва да бъде държана за отговорна за миналите си прегрешения и предупреди, че ако светът се провали в това да накаже Москва, то това може да насърчи и други страни да поведат война срещу техните съседи. 

Прочети още...
12:19 | 31 март 2022

"Газпром" обмисля като опция и спиране на доставките за ЕС

Президентът на Русия Владимир Путин вече нареди на руската централна банка и "Газпром" до 31-ви март да подготвят схемата за плащане на газ в рубли на фона на западните санкции срещу Русия за нейната "специална военна операция" в Украйна, пише Би Ти Ви.

Прочети още...
11:41 | 31 март 2022

Киев: Изпращаме 45 автобуса за евакуиране на цивилни от Мариуполирие

Украинските власти се приготвят да изпратят 45 автобуса, за да евакуират цивилни от Мариупол - обсадения от руската армия град в югоизточна Украйна, където Москва обяви примирие, съобщи днес вицепремиерът Ирина Верешчук, цитирана от Франс прес.

Прочети още...
11:33 | 31 март 2022

Путин размисли: Европа може да плаща за руския газ и в евро

Президентът на Русия Владимир Путин е заявил в сряда пред немския канцлер Олаф Шолц, че "европейските страни мога да продължат да плащат за газовите доставки и в евро", разкри говорител на германското правителство. Според Щефан Хеберщрайт Путин и Шолц са провели телефонен разговор по инициатива на руския държавен глава, за да обсъдят начина на плащане на газовите доставки от Русия.

Прочети още...
11:05 | 31 март 2022

Чавушоглу: Русия и Украйна може да проведат среща на по-високо равнище

Русия и Украйна може да проведат среща на по-високо равнище до седмица-две, каза турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от телевизия ТРТ Хабер. "Кулеба и Лавров (външните министри на Украйна и Русия Дмитро Кулеба и Сергей Лавров, бел.ред.) казаха, че са готови на среща, до седмица-две може да има среща най-малкото на ниво външни министри", посочи Чавушоглу.

Прочети още...
10:42 | 31 март 2022

Митрофанова: Ще има нов Нюрнбергски процес, но не за Русия

Сега ще изкажа своето лично мнение. Смятам, че докато не свърши операцията всички тези преговори няма да бъдат успешни, защото украинската делегация всеки път променя своя подход и не се надявам, че тези преговори ще донесат сериозен резултат. Ние имаме принципни неща, от които не можем да отстъпим - демилитаризацията на Украйна, превръщането ѝ в неутрална държава, особеният статут на Донецката и Луганската народни републики и признаването на Крим като част от Русия. Докато тези въпроси не са решени, няма да има успех". Това заяви руският посланик Елеонора Митрофанова в интервю за телевизия Евроком.

Прочети още...
10:22 | 31 март 2022

Пламен Абровски: Продоволствена криза у нас няма да има

Продоволствена криза няма да има, заяви пред БНР Пламен Абровски, председател на Комисията по земеделие в парламента. По думите му докато стоят зелените коридори, които създаде Европейската комисия през 2020 г. в България недостиг на храна няма да се случи.

Прочети още...
10:22 | 31 март 2022

В Италия: Звездата на популярност на Путин в Русия се издига, но вероятно от страх

С войната в Украйна се издига и звездата на популярността на руския президент Владимир Путин, съобщава италианската телевизия РАИ Нюз във връзка с публикувани на сайта на руския социологически институт "Левада" данни, че одобрението за руския държавен глава е нараснало от 71% през февруари на 83% сега. Това е максимално равнище на одобрение за Путин за последните години, отбелязва италианската медия.

Прочети още...
09:59 | 31 март 2022

Грозев: В списъка на Украйна с 620 руски шпиони има българска връзка

При първо прочитане в списъка с 620 действащи руски шпиони, разпространен от военното разузнаване на Украйна, няма хора в България. Има обаче връзка със страната ни - хора, които общуват с българския военен съюз „Левски”. Това каза изпълнителният директор на разследващото издание Bellingcat Христо Грозев пред Нова. 

Прочети още...
09:56 | 31 март 2022

Австралия въвежда мита от 35 процента за всички стоки, внасяни от Русия и Беларус

Правителството на Австралия въвежда допълнителни мита от 35 процента за всички стоки, внасяни от Русия и Беларус, се съобщава на официалния правителствен сайт. На 1 април страната ще отправи официално уведомление, че оттегля статута на "най-облагодетелствана нация" и ще започне да прилага допълнителните мита от 25 април 2022 година за целия внос от Русия и Беларус към тарифите, които вече са в сила. 

Прочети още...
08:46 | 31 март 2022

Ще бъде ли руското посолство на улица “Героите на Украйна”?

Убеден съм, че в СОС има мнозинство, което осъжда агресията в Украйна и иска да даде подкрепа на украинския народ. Един много ясен знак би бил, ако преименуват отсечката, на която се намира руското посолство, на “Героите на Украйна”. Единственият адрес на тази отсечка е руското посолство. Това заяви Найо Тицин, който представи проект на граждани за предложение за смяна на името на улицата, на която се намира руското посолство в София.

Прочети още...
08:42 | 31 март 2022

Зам-министър на отбраната: Ако изпратим военна помощ за Украйна, това не ни въвлича във война

„Ако изпратим отбранителна военна помощ за Украйна, това не ни въвлича във война. Това е позицията на НАТО и Европейския съюз“, каза зам.-министърът на отбраната Николай Божилов в ексклузивно интервю пред бТВ. „Военното имущество се дели на две групи – такова със смъртоносен характер и такова с несмъртоносен характер. Вчера министърът на отбраната обяви, че можем да изпратим военна екипировка“, каза Божилов.

Прочети още...
08:32 | 31 март 2022

Българин в Украйна: Има оттегляне на руските войски

"Никой тук не иска да се откаже от Крим и Донбас. Не разбират какво е 15 години пауза за преговорите. Има оттегляне на руските войски. На 50-70 км от Киев руснаците вече ги няма. Хората малко по малко се връщат в столицата". Това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Даниел Бенатов, българин, който живее в Лвовска област.

Прочети още...
08:27 | 31 март 2022

Посланикът на Румъния у нас: Над 650 000 души от Украйна са влезли в Румъния от началото на войната

Повече от 650 000 души от Украйна са влезли в Румъния от началото на войната. Това е най-дългата сухопътна граница на Украйна с територията на ЕС и НАТО, почти 650 км. Над 80 000 души до момента са останали в Румъния, 30% от тях са деца. Това заяви специално пред бТВ посланикът на Румъния в България Бръндуша Йоана Предеску.

Прочети още...
08:18 | 31 март 2022

Гуцанов: Ако проект за военна помощ за Украйна влезе в пленарна зала, от БСП ще гласуваме против

Позицията на БСП е ясна. Ние не желаем да се дава никаква помощ на Украйна, освен хуманитарна. Това заяви Борислав Гуцанов от БСП пред репортер на Нова телевизия. Според него нищо не е променило, за да “се иска нещо друго от НС”. Той подчерта, че Русия и Украйна са в конфликт, в който НАТО не е въвлечен.

Прочети още...
08:16 | 31 март 2022

Руските сили започват да се изтеглят от ядрената централа Чернобил

Руските сили започват да се изтеглят от ядрената централа Чернобил, върху която те поеха контрол в първия ден на руската инвазия в Украйна на 24 февруари. Това заяви пожелал да запази анонимност висш американски представител, предаде Франс прес. "Руската армия започва да се изтегля и от летището Гостомел, северозападно от Киев. Чернобил е другата зона,  от която руските сили започват да се препозиционират, като напускат Чернобил, за да отидат в Беларус", каза американският представител. "Мисля, че те си тръгват, но не мога да ви кажа дали са си тръгнали всичките", допълни той.

Прочети още...
08:05 | 31 март 2022

Славов от ДБ: Изпращането на оръжие за Украйна не е включване във войната

Вчера "Демократична България" обяви, че започва консултации в парламента за изпращането на военна помощ за Украйна. В "Денят започва" депутатът Атанас Славов заяви, че партията е повдигнала темата още от първия ден на войната, като дори са поискали в общата декларация, приета от НС на 24 февруари да се включи такова изискване.

Прочети още...
07:38 | 31 март 2022

Aнкета: В Русия расте одобрението за дейността на президента Путин

Одобрението за дейността на руския президент Владимир Путин в страната е нараснало от 69 процента през януари и 71 процента през февруари на 83 процента през март. Това съобщи вчера на сайта си социологическият център "Левада", информира онлайн изданието "Красная весна".

Прочети още...
07:24 | 31 март 2022

Русия бомбардира райони в Украйна, в които е обещала да намали военните си операции

Руските сили бомбардираха райони около Киев и друг град само няколко часа след като обещаха да намалят  операциите си в тези зони, за да насърчат доверието между двете страни, съобщиха днес украинските власти, предаде Асошиейтед прес. Обстрелът - и засилените руски атаки в други части на страната - намалиха оптимизма за какъвто и да е напредък в преговорите, целящи да сложат край на войната.

Прочети още...
07:13 | 31 март 2022

Human Rights Watch: Русия използва в Украйна забранени противопехотни мини

Руските сили, изпратени в Украйна, са използвали забранени противопехотни мини, "които могат безразборно да убиват и осакатяват хора", се казва в доклад на Human Rights Watch, цитиран от БНР. Наскоро разработените противопехотни мини POM-3, забранени съгласно международните конвенции, са „оборудвани със сеизмичен сензор за откриване на приближаващо се лице и изхвърляне на експлозивен заряд във въздуха“, се казва в доклада.

Прочети още...
06:59 | 31 март 2022

US разузнаване: Путин се чувства подведен от генералите си

Руският президент Владимир Путин се чувства подведен от генералите си, защото от страх не му казвали как се представя неговата армия в Украйна и какъв е ефектът от санкциите срещу руската икономика. Информацията е на Белия дом, а според Пентагона това буди притеснения за реалната преценка на Путин. Британска разузнавателна агенция пък твърди, че руски войски на моменти не са изпълнявали заповеди и дори са свалили свой самолет в Украйна, предаде БТВ.

Прочети още...
06:47 | 31 март 2022

Байдън планира да освобождава по 1 млн. барела петрол дневно от стратегическия резерв

Според двама души, запознати с решението, президентът на САЩ Джо Байдън се готви да нареди освобождаването на до 1 млн. барела петрол на ден от стратегическия петролен резерв на страната в опит да контролира цените на горивата, които скочиха, след като САЩ и съюзниците им наложиха строги санкции на Русия заради нахлуването й в Украйна, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.

Прочети още...
06:33 | 31 март 2022

Зеленски: Преговорите с Русия продължават, но засега са думи без конкретика

Преговорите с Русия продължават, но засега са само „думи без конкретика”. Това коментира президентът на Украйна Володимир Зеленски. За предполагаемото изтегляне на руските сили от Киев и Чернигов той каза: „Знаем, че това не е изтегляне, а последиците от изтласкването. Но също така виждаме, че Русия сега концентрира силите си за нови удари в Донбас и ние се подготвяме за това”, обясни украинския президент.

Novini.bg
16393 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар
135 000 момчета

2022.03.31 | 21:08

37
не виждали автомат ще спасяват Путин от Украйна.
Не се кахари бе Пич.

2022.03.31 | 22:05

39
Русия е по голяма от 100 милиона. Днес била загубила 130 хиляди човека, утре 1, 3 милиона, няма значение. Утре ако трябва 13 милиона човека ще пожертва за Г-н Путин, но Крим ще остави поробен за винаги.
Анонимен

2022.03.31 | 20:59

35
Провалът на Путин ще продължава. Сега изпращат 130 000 юноши не виждали автомат да поробват Украйна и да галят егото на Путин от гробовете си.
Не се кахари бе Пич.

2022.03.31 | 22:02

38
Русия е по голяма от 100 милиона. Днес била загубила 130 хиляди човека, утре 1, 3 милиона, няма значение. Утре ако трябва 13 милиона човека ще пожертва за Г-н Путин, но Крим ще остави поробен за винаги.

2022.03.31 | 21:07

36
А кога викаш ще започне точно провала,само това дето не каза.
Анонимен

2022.03.31 | 20:59

34
Провалът на Путин ще продължава. Сега изпращат 130 000 юноши не виждали автомат да поробват Украйна и да галят егото на Путин от гробовете си.
Путлер Капут

2022.03.31 | 14:54

19
Путин размислил.... дрън, дрън - видя, че не му се отваря парашута и си свали гащите. Ама нали трябваше да се направи на мъж пред робите си та стана "Напъна се планината и се роди мишка" В момента на Путьо както са го хванали за гушата от целия свят и икономиката му е пред дефолт а магазините празни м, е необходим всеки презрян долар или евро.
долния малоумник

2022.03.31 | 20:46

33
Бирата в Русия си е на цена като миналата година в рубли,както и другите цени на горива и храна,а в Франция и Италия обсъждат да дават купони за изхранване и гориво на тези с минимални заплати,па да не говорим ти как квичиш като зареждаш и като висиш на опашката за 6 лв олио.А ми Рейгън не ги накара на нищо, всъщност.

2022.03.31 | 20:20

31
Рейгън каза,щеги накарам русите да си ядът пушкалата.Имат много.Ето збъдна мусе.Една бира в русия е един чувал рубли.

2022.03.31 | 15:27

22
Да бе не му се. Със сигурност са му дали шанс да харчи после евро иначе за кво му и

2022.03.31 | 15:21

20
То ти се тепаш за олио от 5 кинта и бенз от 3 кинта,па си взел бляда да мислиш дето си има нефт газ и земеделие да го изхрани та и най големия износител да е,то май той ни е хванал за топките.

2022.03.31 | 20:26

32
Руската армия е най-великата, това са нашите братушки-ОСВОБОДИТЕЛИ. Като освободите Украинския Народ, елате да освободите и нас!!! Вечна дружба с СССР-КПСС-БКП.
Фашизоид

2022.03.31 | 18:45

27
Пушечно месо за гъделичкане егото на Людоеда

2022.03.31 | 20:17

30
До 8 Ами тогава защо не отиваш в русия?На кого го лапаш в бг.

2022.03.31 | 19:21

29
Отиват на заколение в Украйна.
Ами да....

2022.03.31 | 11:48

6
Докато 20г. запада развиваше "дружески" отношения , Путин имаше същото това време да направи Русия силна,просперираща , правова и привлекателна държава за цял свят. Имат ресурси с които не може да се похвали никоя друга страна а вместо това опря да иска помощ от Китай за да си довърши войната в Украйна ?!.... Китай естествено няма да помага , за него е достатъчно да изчака неизбежното сгромолясване на руската икономика.....
долния

2022.03.31 | 19:21

28
А бе не ме интересува кво им е БВП-то като плащам бенза на 3 кинта а олиото на 5 кинта,засега.
ПУТИН КЛЕКНА

2022.03.31 | 17:41

26
И понеже руснаците имат всичко, затова са на 11то мястото БВП в света

2022.03.31 | 11:54

8
Само дето руската икономика си има всичко което и трябва нефт,газ,злато,диаманти,паладий,плодородна земя и квот се сетиш,а Китай и Индия не им помагат ама си купуват яко евтин газ,нефт и квот им трябва за икономиките им.
ПУТИН КЛЕКНА

2022.03.31 | 17:37

25
Бързо, бързо
Хайде де

2022.03.31 | 16:59

24
Точно обратното. Издал е указ недружестврните страни да плащат в рубли.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини