В Италия: Звездата на популярност на Путин в Русия се издига, но вероятно от страх

  • 31 март 2022 10:22

  • 1531
  • 4
В Италия: Звездата на популярност на Путин в Русия се издига, но вероятно от страх
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

С войната в Украйна се издига и звездата на популярността на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, съобщава италианската телевизия РАИ Нюз във връзка с публикувани на сайта на руския социологически институт "Левада" данни, че одобрението за руския държавен глава е нараснало от 71% през февруари на 83% сега. Това е максимално равнище на одобрение за Путин за последните години, отбелязва италианската медия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13930

РАИ нюз припомня, че центърът "Левада" не се радва на топлото отношение на Кремъл и е класифициран като "чуждестранен агент" от руските власти.

Aнкета: В Русия расте одобрението за дейността на президента Путин

Според изследването 69% от руснаците смятат, че Москва върви в правилната посока с т. нар. специална военна операция в Украйна. Тук увеличението е със 17 процентни пункта в сравнение с миналия месец.

Италианската медия подчертава, че според различни експерти, цитирани във в. "Уолстрийт джърнъл", който също споменава за резултатите от допитването, към допитванията в Русия хората трябва да се отнасят предпазливо в момента, в който основните независими медии са елиминирани и следователно населението се информира за войната само от държавните медии. Върху резултата от допитването може да оказва влияние и страхът да се изказват мнения, противоречащи на онези, които очакват властите. Но все пак резултатът, оповестен от "Левада", си остава значим, като се отчита и фактът, че той е извършен от авторитетен статистически център, който не е контролиран от руската държава, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1531 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Петров

2022.03.31 | 15:40

4
Русия просто преобърна стратегическите маси на Запада, поради което нейните противници увеличават фалшивите си новини. Те не могат да позволят на обществото да признае факта, че същата специална операция, която те провокираха Русия, отприщи множество непредвидени последици, които ускориха упадъка на еднополюсната хегемония на САЩ. Алтернативната реалност, която създават тези фалшиви разкази за информационна война, е по същество механизъм за справяне с тяхната целева западна аудитория, както и отчаян последен опит за прокарване на обречените на провал планове за смяна на режима на САЩ за Русия.

2022.03.31 | 11:41

3
НИ ШАГУ НАЗАД!
в

2022.03.31 | 11:19

2
Ето затова - ВСИЧКИ РУСКИ ГРАЖДАНИ - ВЪН ОТ ЕВРОПА И САЩ ! Да си стоят в концлагера Расия, докато не свалят путин.
Руми

2022.03.31 | 10:34

1
Какъв страх бе! Хората от Европа питат дали ще има томбола за зелени карти за осъществяване на руската мечта.

Добави коментар

Водещи новини