Зеленски призова за по-силни санкции, за да не продължи Русия войната в Европа

  • 31 март 2022 13:42

  • 760
  • 6
Зеленски призова за по-силни санкции, за да не продължи Русия войната в Европа
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога призова депутатите от парламента на Нидерландия да направят така, че да спрат всякаква търговия с Русия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13930

Той също така призова за повече оръжия, помощ за възстановяване на Украйна и за спиране на всякакви бизнес дейности с Русия в отговор на руската инвазия в Украйна.

"По-силни санкции са необходими така, че Русия да няма шанс да продължи тази война по-нататък в Европа", каза Зеленски. "Спрете всякаква търговия с Русия", допълни той. Зеленски предупреди, че Нидерландия трябва да е готова да спре вноса на енергия от Русия, така че да не плаща милиарди за войната, водена от тази страна. Около 20% от природния газ на Нидерландия идва от Русия. Русия освен това през последните години се превърна във все по-значим търговски партньор за Нидерландия.

Нидерландия достави на украинските сили военно оборудване, в това число и противотанкови ракети и противовъздушни системи "Пейтриът". Нидерландия освен това подкрепя засиленото присъствие на НАТО на източния фланг на алианса.

Зеленски пред депутати от Австралия: Имате прекрасни бронетранспортьори, няма да е лошо да ни дадете

Зеленски е първият държавен глава, който говори на пленарно заседание на парламента на Нидерландия. Визирайки, че в Хага се намира Международният съд, пред нидерландските депутати, Зеленски призова за справедливост. "Онези, които дават заповеди за бомбардиране и обстрелване на Украйна, трябва да бъдат държани за отговорни в Хага, градът на съдилищата, и хората знаят това", каза той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
760 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Петров

2022.03.31 | 15:47

6
Русия просто преобърна стратегическите маси на Запада, поради което нейните противници увеличават фалшивите си новини. Те не могат да позволят на обществото да признае факта, че същата специална операция, която те провокираха Русия, отприщи множество непредвидени последици, които ускориха упадъка на еднополюсната хегемония на САЩ. Алтернативната реалност, която създават тези фалшиви разкази за информационна война, е по същество механизъм за справяне с тяхната целева западна аудитория, както и отчаян последен опит за прокарване на обречените на провал планове за смяна на режима на САЩ за Русия.

2022.03.31 | 14:27

5
Тоя боклук ще бъде гръмнат от неговите американци,не върви по плана им.После ще има оправдания че бил застрелян от неговите хора.
Зеления КЛОУН

2022.03.31 | 14:16

4
Откога клоунът представлява Европа и се грижи за нея???Вживял се е в ролята на фактор, но чичо Сам обикновено изхвърля отработения материал
Зеления КЛОУН

2022.03.31 | 14:14

3
Откога клоунът представлява Европа и се грижи за нея???Вима се е в ролята на фактор, но чичо Сам обикновено изхвърля отработения материал
kiro gela

2022.03.31 | 14:06

2
Не разбра ли че ти и шайката сте целта на Путин?!
ne

2022.03.31 | 14:04

1
evreiski pedal te i evropa kato slugi na amerika kakavto si i ti zaslujavat ucasta ti i dano putin go razbere za da ni spasi ot pedalite kato teb koito prevzeha evropa.

Добави коментар

Водещи новини