Чавушоглу: Русия и Украйна може да проведат среща на по-високо равнище

  • 31 март 2022 11:05

  • 455
  • 4
Чавушоглу: Русия и Украйна може да проведат среща на по-високо равнище
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Русия и Украйна може да проведат среща на по-високо равнище до седмица-две, каза турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от телевизия ТРТ Хабер.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13929

"Кулеба и Лавров (външните министри на Украйна и Русия Дмитро Кулеба и Сергей Лавров, бел.ред.) казаха, че са готови на среща, до седмица-две може да има среща най-малкото на ниво външни министри", посочи Чавушоглу.

Чавушоглу: За нас пролятата кръв в Харков е същата като кръвта, пролята в Алепо

Истанбул бе домакин във вторник на преговори на делегации на Украйна и Русия, проведени в отговор на турска дипломатическа инициатива, а на 10 март се състоя среща на министрите на външните работи на двете воюващи държави в рамките на дипломатическия форум в Анталия, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
455 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Петров

2022.03.31 | 15:51

4
Русия просто преобърна стратегическите маси на Запада, поради което нейните противници увеличават фалшивите си новини. Те не могат да позволят на обществото да признае факта, че същата специална операция, която те провокираха Русия, отприщи множество непредвидени последици, които ускориха упадъка на еднополюсната хегемония на САЩ. Алтернативната реалност, която създават тези фалшиви разкази за информационна война, е по същество механизъм за справяне с тяхната целева западна аудитория, както и отчаян последен опит за прокарване на обречените на провал планове за смяна на режима на САЩ за Русия.

2022.03.31 | 11:52

3
Този наистина си е повярвал че Русия иска мир.

2022.03.31 | 11:31

2
НИ ШАГУ НАЗАД!

2022.03.31 | 11:18

1
Русия и Украйна и хиляда пъти да се срещнат няма да се разберат защото САЩ нарежда какво ще стане.

Добави коментар

Водещи новини