Руски съд призна за виновна говорителката на Навални Кира Ярмиш

  • 16 август 2021 18:10

  • 751
  • 7
Руски съд призна за виновна говорителката на Навални Кира Ярмиш
© Facebook/Kira Yarmysh

Руски съд наложи 18 месеца ограничения върху свободата на движение на Кира Ярмиш, говорителка на намиращия се в затвора критик на Кремъл Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный). Тя беше призната за виновна в нарушаване на ограничителните мерки, въведени заради КОВИД-19, съобщава профилът й в "Туитър", цитиран от БТА и Ройтерс.

Русия предприема репресии срещу опозицията с приближаването на парламентарните избори през септември, отбелязва Ройтерс. Повечето от влиятелните съюзници на Навални или са напуснали страната, или са изправени пред процес.

Съдът забрани на Ярмиш да напуска дома си през нощта, да участва в митинги и да променя домашния си адрес, без преди това да уведоми затворническите власти.

Ярмиш е призната за виновна в нарушаване на ограничителните мерки, въведени заради КОВИД-19. Според полицията това се е случило по време на незаконен протест в подкрепа Навални от миналата зима. Тя определя обвинението като политически мотивирано.

Същото обвинение е повдигнато и срещу други съюзници на Навални. За една от тях, Любов Собол, бе съобщено, че е напуснала страната по-рано този месец. Нито тя, нито нейните съюзници са коментирали местонахождението й.

В момента Навални излежава присъда от 2 и половина години затвор по случай, който според него е скалъпен. Съюзниците на Навални обвиняват властите, че използват закона срещу инакомислещите преди насрочените за 19 септември избори. /

Борислава Борисова
751 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
РУСКО РОБСТВО

2021.08.30 | 21:37

7
ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СЛЕД ПРЕВРАТА,КОЙТО СДЕЛА В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙКА СЪС СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ЛАНСИРА САМО ГНУСНИ И НАГЛИ ГЮВЕНДИЙ В СЛУЖБА НА КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ...РУСКИЯТ КЕНЕФ И НЕОБЯТНИТЕ МУ КОЛОНИИ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ ВИДИОТЕН ПОЖИЗНЕН ВОЖД. РУСКАТА СГАН Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.РУСКИЯТ КЕНЕФ И КОЛОНИИТЕ КОИТО Е ЗАГРАБИЛ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ СМАХНАТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД.ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТИЗЪМ РАЗПОЛОЖЕН НА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.МУТРАФОНОВА ПОВТОРИ ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКИЯТ ИДИОТИЗЪМ НА КРЕМЪЛ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ НА ВЛАСТ. ГЮБРЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА НА СВИНСКА КРЕМЪЛСКА ПОЛИТИЧКА...ТАШАЦИ НА РОЯЦИ!!!...
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.08.19 | 13:37

5
Виновна за какво, че говори истини или просто е виновна, че в рускенефа няма свобода на словото?! :)
Неграмотни ли сте гербавите?

2021.08.20 | 18:23

6
Виновна е, че е ходила да разнася ковид по време на пандемия, както си пише и в статията.

2021.08.17 | 09:36

4
ИЗБЯГАХТЕ ОТ АФГАНИСТАН.И НАС ЛИ ЩЕ ПРЕДАДЕТЕ?

2021.08.17 | 09:35

3
КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИИ
Росен

2021.08.16 | 19:42

2
Виновна е . Така е.

2021.08.16 | 19:23

1
Недей ма кара си отварям устата ща запаля ве просяк

Добави коментар

Водещи новини