Руски апелативен съд отхвърли жалбите срещу обявяването за "екстремистки" на организациите на Навални

  • 04 август 2021 20:17

  • 740
  • 1
Руски апелативен съд отхвърли жалбите срещу обявяването за "екстремистки" на организациите на Навални
© Getty images

Руски апелативен съд отхвърли днес жалбите на адвокати на Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) срещу решението на по-долна инстанция, обявила за "екстремистки" организациите "Фонд за борба с корупцията", "Фонд за защита на правата на гражданите" и общественото движение "Щабове на Навални", предадоха Ройтерс и ТАСС.

По-рано Московският градски съд бе удовлетворил иска на прокуратурата тези организации да бъдат обявени за "екстремистки". Съдът постанови тяхното ликвидиране и забрани дейността им.

"Апелативните жалби следва да бъдат отхвърлени. В решението на съда на първа инстанция не следва да има изменение", обяви съдия от Първи апелативен съд от обща юрисдикция. Съдебното заседание бе закрито, а публично бе обявено само решението на съда.

Осъдиха сътрудничка на Алексей Навални

"Защитата ще обжалва чак до Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ)", съобщи адвокатът Иван Павлов. По думите му първо трябва да се премине през касационната инстанция в Русия. "Ще търсим в ЕСПЧ преразглеждане на това дело и имаме достатъчно основания за това, защото съдът толкова бързаше, че допусна редица значителни нарушения", заяви Павлов.

Критикът на Кремъл Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) излежава в затвора присъда от две години и половина по обвинения, които според него са политически мотивирани. Той отхвърля обвиненията в екстремизъм и твърди, че действията на руските власти целят смазването на опозицията срещу управляващата партия "Единна Русия" преди парламентарните избори през септември, съобщи БТА.

Теодора Александрова
740 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 22:32

1
В ЗАДУНАЙКАТА СЛАЙНЯНИ,А НЕ БЪЛГАРИ СА УСЪРДНО ЛИЖЕЩИТЕ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ. ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

Добави коментар

Водещи новини