Съпругата на Алексей Навални прекара три дни с него в затворнически лагер

  • 06 август 2021 10:37

  • 1208
  • 3
Съпругата на Алексей Навални прекара три дни с него в затворнически лагер
© Facebook

Руският дисидент Алексей Навални, който излежава присъда в затворнически лагер, е бил посетен от съпругата си Юлия, на която било разрешено да остане три дни, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Прекарах известно време в затвора. Беше страхотно", написа 45-годишната Юлия Навалная в "Инстаграм" и публикува своя снимка.

Тя описва и как довели мъжа й "кльощав и усмихнат със загоряла кожа в затворнически гащеризон". Двамата прекарали известно време заедно в помещения за посетители, към които имало и кухня. Съпругата на Навални пише също, че за нея било нещо необичайно да протегне ръка и да го докосне, без някой да я спира.

 

Навалная занесла на съпруга си борш с киселец и вишни.

Според Навалная затворническият лагер в градчето Покров изглежда много прилично, като хотел с две звезди, а по стените дори има картини.
Затворът е на около 100 километра източно от Москва.

45-годишният Навални е в наказателната колония от няколко месеца. В средата на януари той беше арестуван на московското летище при завръщането си от Германия.

САЩ готвят нови санкции срещу Русия заради Навални

Малко по-късно беше осъден ефективно, защото бил нарушил разпоредбите, свързани с условното му освобождаване, докато се възстановяваше в Германия от опит за отравяне с нервнопаралитично вещество от типа Новичок.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lxnvln

След края на посещението си Навалния написа в социалните медии, че трите дни свършили, а съпругът й пак облякъл затворническия комбинезон и бил отведен.

В онзи момент тя искала да има как да задържи съпруга си. Но единственото ми оръжие беше празен съд за борш, пише Навалная.

Навални изпраща най-горещите си поздрави на всички, написа още съпругата му Юлия.

Калина Христова
1208 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
нахални

2021.08.06 | 13:07

3
нахални в затвор ли е или на хотел????
къде е

2021.08.06 | 11:28

2
къде е стъки - българския навални. няма ли скоро да ходи в затвора да му идва баба му на свиждане???
ееее

2021.08.06 | 11:27

1
еее то много лошо било в този затвор. пускат жена ти три дни да си я поевеш

Добави коментар

Водещи новини