Руски съд осъди активистка от групата "Пуси райът" за призив към протест в подкрепа на Навални

  • 10 септември 2021 20:53

  • 748
  • 4
Руски съд осъди активистка от групата "Пуси райът" за призив към протест в подкрепа на Навални
©

Московски съд осъди днес на една година ограничаване на свободата активистка от групата "Пуси райът", обвинена в нарушаване на антиковидните правила, като е призовавала да се излезе на протест в подкрепа на опозиционера Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), предаде Франс прес, цитирана от БТА.

През този период на 33-годишната Мария Альохина ще бъде забранено да напуска дома си от 22 ч. до 6 ч. сутринта, да напуска Москва и да участва в големи обществени събития, съобщи пресслужбата на Преображенския съд в Телеграм.

Младата жена бе призната за виновна за "подстрекаване към нарушаване на санитарните правила", след като отправи през януари призиви за демонстрация срещу задържането на Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), арестуван при завръщането си в Русия от Германия, където се възстановяваше от предполагаемо отравяне, за което обвинява Кремъл.

Няколко привърженици на опозиционера, включително неговата сподвижничка Любов Собол и говорителката му Кира Ярмиш, наскоро бяха осъдени на подобни ограничения, тъй като според съда не са спазвали "санитарните правила", призовавайки към демонстрации.

Изпълнителката Мария Альохина е дългогодишен член на "Пуси райът". Тя е една от двете активистки от групата, които изтърпяха затворнически присъди за т.нар. пънк молитва в главната катедрала в Москва през 2012 г.

От затвора Навални призова руснаците да гласуват умно на предстоящите парламентарни избори

Константин Тодоров
748 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.09.11 | 09:05

4
РУСОФОБИ ВИЖТЕ СЕ КАК ИЗГЛЕЖДАТЕ
Пуси райот в превод

2021.09.11 | 08:44

3
е "Бунт на седесарските пу.тки".
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.11 | 08:43

2
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

2021.09.11 | 01:56

1
хмм на плаката на тая руспия пише "Amnesty International" - кой я е основал тази НПО? кой я финансира? какви са ѝ целите? нека си отговорим на тези въпроси.

Добави коментар

Водещи новини