Кремъл: Нови американски санкции срещу Русия заради Навални само ще влошат двустранните отношения

  • 02 март 2021 15:07

  • 365
  • 3
Кремъл: Нови американски санкции срещу Русия заради Навални само ще влошат двустранните отношения
© Getty Images/Guliver

Евентуални нови американски санкции срещу Русия заради вкарания в затвора руски опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) само ще влошат двустранните отношения, предупреди днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Американски източници, запознати с въпроса, заявиха, че САЩ планират да обявят днес нови санкции срещу Русия заради отравянето на Навални.

Кремъл отрича да има връзка с разболяването на опозиционера миналата година и изтъква, че няма доказателства той да е бил отровен.

Страните, изпитващи необходимост от въвеждане на санкции, не постигат целите си с подобна политика, каза днес Песков, коментирайки информацията за евентуалните нови санкции на САЩ срещу Русия, предаде ТАСС.

Русия задължително ще отговори на евентуални западни санкции, даде да се разбере нейният министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Франс прес.

"Никой не е отменил правилата на дипломацията и едно от тези правила е принципът за реципрочност", каза Лавров пред журналисти.

Руски полицай е заподозрян в изтичане на информация по разследването на случая Навални

Вчера правозащитни експерти на ООН заявиха, че Русия е виновна за опит за убийство на Навални, и призоваха за международно разследване на отравянето му миналата година.

От своя страна ЕС обяви официално санкции срещу четирима висши служители, замесени в съдебните процедури срещу Навални и репресиите срещу негови привърженици в Русия, припомня АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
365 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Melaniea22

2021.04.10 | 03:57

3
­­­В­­и­ж­т­­е­ ­­м­­­о­я­­­т­­а­ ­­т­и­й­н­ ­­­п­у­­т­­к­­а­­ ­­­-­ ­­W­W­W­­­.­­­B­G­­­1­7­­.­C­­L­­­U­­­B­­­
EС, САЩ

2021.03.03 | 07:07

2
Като ви eбeм, ще ви боли, защото се правите на хитри рашки.

2021.03.02 | 18:06

1
Ами Рашките в Кремъл, като са толкова ербап, да наложат санкции на САЩ и ЕС. Ама Гольо / Путин / е толкова беден и бос, че налага санкции само на изтормозения Руски народ.

Добави коментар

Водещи новини