Руските власти преместиха Навални на неизвестно място

12 март 2021 15:28

Руските власти преместиха Навални на неизвестно място
© Фейсбук
658 3

Руският опозиционер Алексей Навални е бил преместен от следствения изолатор "Колчугино" във Владимирска област на неизвестно засега място, съобщи днес адвокатът му Вадим Кобзоев, цитиран от Ройтерс.

,,Пред следствения изолатор сме от рано тази сутрин. Сега ни съобщиха, че са го преместили от там. Къде и защо не ни отговарят. Все още не знаем къде се намира'', заяви Кобзоев.

Адвокатът на Навални е видял за последно клиента си вчера.

САЩ налагат санкции на Русия заради отравянето на Навални

Руска държавна комисия съобщи на 28 февруари, че предстои критикът на Кремъл да бъде изпратен в наказателна колония, където да изтърпи наказанието си, отбелязва БТА.

Десетки западни страни, включително САЩ, междувременно призоваха днес Русия да освободи Навални. Те определиха вкарването на руския опозиционер в затвора като незаконно и настояха за разследване на предполагаемото му отравяне миналата година.

В изявление, прочетено от полския представител на сесията на Съвета на ООН за правата на човека в Женева, тези държави посочват, че действията на руските власти срещу опозиционния лидер са "неприемливи и политически мотивирани". Групата включва най-вече европейски страни, но и Австралия, Канада и Япония.

Експерти на ООН искат международно разследване на отравянето на Навални

Критикът на Кремъл бе осъден на две години и половина затвор миналия месец заради това, че е нарушил условията за пускането си под гаранция по дело за финансови злоупотреби. Западът смята, че присъдата е политически мотивирана - нещо, което Русия отрича.

Novini.bg
658 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Sheilaa17

2021.04.10 | 03:55

90454
­В­и­ж­т­е­­ ­м­о­­я­­­т­а­­ ­­т­­и­­­й­н­ ­­­п­­­у­т­­­к­а­­ ­-­­­ ­W­­­W­­W­­­.­B­­G­­1­­­7­­­.­­C­­L­­U­B­

2021.03.12 | 19:31

37675
Жалко за хората в Русия. Няма сигурност, няма справедливост, няма живот. Има само тоталитаризъм, потисничество и съществуване.
NINA

2021.03.12 | 16:49

37503
ВСИЧКИ ЛИ КРИМИНАЛНИ ПРИСТЪПНИЦИ СЕ СЛЕДЯТ КЪДЕ ЩЕ СА ПО ЗАТВОРИТЕ?

Добави коментар

Водещи новини