Русия обвини Запада, че подкрепя опозицията в страната

04 март 2021 10:51

Русия обвини Запада, че подкрепя опозицията в страната
© Getty images
242 1

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обвини в четвъртък западните държави, че провеждат "мащабна кампания" в подкрепа на московската "несистемна опозиция", включваща и политика Алексей Навални, като същевременно "си затварят очите за собствените вътрешни проблеми", предаде БНР.

Захарова добави, че Съединените щати считат всеки, който "ще се конкурира с тях във всяка сфера“, за свой "основен враг".

Тя също така посочи, че западните страни се групират около техните притеснения от загубата на конкуренцията, което им пречи да работят "на общоприети основа, за да се състезават отново на международна правна база".

Шарл Мишел приветства единството в ЕС за санкциите срещу Русия

По-рано тази седмица САЩ приеха допълнителни санкции срещу Русия, след като посочиха, че Москва е използвала "химическо оръжие при опит за убийство на Алексей Навални“, като по този начин е нарушила Конвенцията за химическо оръжие. Този ход беше критикуван от управляващите в Кремъл.

Novini.bg
242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Я па Я

2021.03.04 | 11:05

1
РУСИЯ СИСТЕМНО СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ОКОЛНИТЕ И СТРАНИ ,ДАЖЕ И С ВЪОРЪЖЕНА НАМЕСА И АГРЕСИЯ,А СЕГА КАТО ОЩИПАНА МОМА ПЛАЧЕ...

Добави коментар

Водещи новини