Венецуела експулсира постоянния представител на ЕС след наложените ѝ нови санкции

24 февруари 2021 19:58

Венецуела експулсира постоянния представител на ЕС след наложените ѝ нови санкции
© pixabay
707 2

Венецуелският външен министър Хорхе Ареаса заяви, че ръководителката на делегацията на ЕС в Каракас има 72 часа да напусне страната, след като ЕС наложи нови санкции на официални представители на Венецуела тази седмица, съобщава БТА.

В обявяването на експулсирането на португалката Изабел Брилянте, Ареаса определи санкциите срещу 19 венецуелски официални лица като недопустими.

Венецуела се връща към редуването на твърди и меки мерки срещу коронавируса

"Правим това, защото обстоятелствата го налагат", каза Ареаса по повод експусирането на постоянния представител на ЕС.

Санкциите бяха наложени в отговор на спечелените от съюзници на президента Николас Мадуро парламентарни избори, които бяха обявени за фалшифицирани от венецуелската опозиция и редица западни демокрации.

Шефът на дипломацията на ЕС Жозеп Борел призова венецуелското правителство да преосмисли това свое решение, предаде Франс прес. Призоваваме властите да преразгледат това решение, което ще увеличи изолацията на Венецуела, заяви говорителка на Борел.

Мая Йорданова
707 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Tashaa20

2021.04.10 | 03:57

2
­­В­­и­­­ж­­­т­е­­­ ­­­м­о­­­я­т­а­­ ­т­и­­й­­­н­ ­­­п­у­­т­­­к­­а­ ­­-­­ ­­W­­­W­W­­­.­B­­G­­­1­7­.­­­C­L­­­U­­­B­­­
ЕФЕКТА "КУБА КАСТРО" ОТСТОЯВАНЕ НА ПОЗИЦИЯ

2021.02.25 | 04:48

1
ДИПЛОМАЦИЯТА НА САЩ И ЕС ТОТАЛНО СЕ О........ СИРАТ С ТИЯ САНКЦИИ, БУБАРАК ОБАМА И ТРЪМП ЗАПОЧНАХА ТАЯ МОДА, ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО САНКЦИИ И ЕС КАТО СУФЛЬОРИ ИМ ПРИГЛАСЯТ! ОТ 10 ГОДИНИ НАСАМ СВЕТЪТ Е В ДИПЛОМАТИЧЕСКА КРИЗА, ДОРИ ПО ВРЕМЕ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА ДВУСТРАННАТА ДИПЛОМАЦИЯ РЕШАВАШЕ ПРОБЛЕМИ А СЕГА ЗАЦИКЛЯТ, БУКСУВАТ В ТИНЯТА.

Добави коментар

Водещи новини