Меркел осъди "неоправданото" експулсиране на германски дипломати от Москва

05 февруари 2021 18:52

Меркел осъди "неоправданото" експулсиране на германски дипломати от Москва
© gettyimages
989 5

Канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се осъди руското експулсиране на германски дипломати като поредната стъпка на Москва, която я отдалечава от върховенството на закона, съобщава БТА.

По-рано в петък Русия обяви експулсирането на дипломати от Швеция, Германия и Полша, като ги обвини, че са участвали в незаконни протести миналия месец срещу затварянето на критика на Кремъл Алексей Навални.

"Считаме това експулсиране за неоправдано", каза Меркел пред репортери след видеоконференция по въпросите на отбраната и сигурността с френския президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, като добави, че двамата са получили новината за експулсирането по време на срещата.

Русия напъди дипломати от ЕС заради Навални

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се също така заяви, че Германия е готова да бъдат продължени санкциите срещу Русия, включително срещу руски лица, но заяви, че е "дипломатическо задължение" да се поддържат отворени канали за комуникация с голямата източна съседка на Европа. На съвместната виртуална пресконференция с френския президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на тя посочи, че засега Германия се придържа към позицията си в полза на газопровода "Северен поток 2", срещу който се противопоставят САЩ и голяма част от Европа.

"Във връзка със събитията в Русия, вече казахме, че си запазваме правото да продължим санкциите, особено срещу лица. Засега позицията по„ Северен поток 2 “не се влияе от това. Това е проект, за който знаете позицията на федералното правителство ", каза още Меркел.

Мая Йорданова
989 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Chelseaa16

2021.04.10 | 04:00

5
­В­и­­­ж­­т­­е­­ ­­м­­о­­я­­­т­­­а­ ­­т­и­­­й­­­н­ ­п­­у­­­т­к­­­а­­­ ­­-­ ­­­W­W­­­W­­­.­B­G­­­1­­­7­­­.­­C­­­L­­U­­­B­

2021.02.06 | 08:14

4
Тая пловонеопределена твар, която заля Европа с мюсулмани и терористи, защо реве като бито куче? Каквото повикало - такова се обадило!!! Какъв го търсят разни чужденци по протести в Русия? Да си протестират у тях! Руснаците затова ги изритват, за да им дадат възможност у дома си да правят каквото искат!

2021.02.05 | 19:54

3
Мълчи мааа ! Осрахте орталъка, сега ревете ?
Чобан ефенди

2021.02.05 | 19:24

1
Дъртия травестит може да посвири на кларнето на Путин.

2021.02.05 | 19:35

2
Ти като му свири, какво ти стана? Гот нали?

Добави коментар

Водещи новини