САЩ удариха кръчмар

02 април 2021 14:51

САЩ удариха кръчмар
© Getty (архив)
795 2

САЩ наложиха санкции на собственик на ресторант в италианския град Верона, предаде Би Би Си.

Бившият стопанин на Белия дом Доналд Тръмп към края на мандата си (изтекъл на 20 януари 2021 г.) е подписал заповед, с която е забранил на Алесандро Бацони да влиза на американска територия.

Миналата седмица нищо неподозиращият кръчмар от Ботуша е кацнал на нюйоркското летище "Джон Кенеди" и разбрал, че е внесен в черен списък.

Последвалата проверка показа, че ресторантьорът е адаш на венецуелски гражданин. Латиноамериканецът Алесандро Боцано е попаднал под ударите на САЩ, защото е ключова фигура в износа на нефт от родината си.

Индия внася петрол от Гвиана заради спрения внос от Венецуела

САЩ наложиха ембарго върху търговията с нефт от Венецуела. Под ударите на санкциите попаднаха не само компании от страната в Южна Америка, но и корабите, превозващи черното злато.

Поводът за изострянето на отношенията между Вашингтон и Каракас бе политическата криза във Венецуела, започнала през януари 2019 г. Тогава кандидатът на опозицията Хуан Гуайдо се обяви за изпълващ длъжността президент на страната и обяви държавния глава Николас Мадуро в манипулиране на вота през лятото на 2018 г.


Гуайдо бе подкрепен от САЩ, повечето членки на Европейския съюз, Израел и още няколко държави.

Мадуро получи подрепата на Русия, Беларус, Куба, Никарагуа и други.

795 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Dianea16

2021.04.10 | 03:53

2
­­В­­и­­­ж­­­т­е­­ ­м­­о­я­­т­а­ ­­т­и­­­й­­­н­­­ ­­­п­­­у­­­т­­­к­а­­­ ­-­­­ ­W­­­W­­­W­.­B­­G­­­1­­­7­.­­­C­­­L­­U­­­B­­­

2021.04.02 | 16:14

1
ИТАЛИЯ СЕ ЧИСТИ ОТ РУСОФИЛСКИ ЕКСТРЕМИСТИ

Добави коментар

Водещи новини