Германия също затяга граничния контрол заради наплива на нелегални мигранти

  • 27 септември 2023 16:17

  • 1096
  • 2
Германия също затяга граничния контрол заради наплива на нелегални мигранти
© Getty Images (архив)

Германия ще въведе тази седмица засилен контрол по границите с Полша и Чехия, за да ограничи нелегалната миграция. Това обяви министърът на вътрешните работи, тъй като рязкото увеличаване на броя на пристигащите мигранти разкрива пукнатините в системата за предоставяне на убежище на Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1397

„Ако не успеем да защитим по-добре външните граници, тогава отворените граници в рамките на ЕС са в опасност“, заяви германската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер пред журналисти в Берлин.

В Германия, която през миналата година прие около 1 милион украински бежанци, се наблюдава рязко нарастване на броя на търсещите убежище в сравнение с други части на Европа, отбелязва БТА.

Полша затяга граничния контрол със Словакия

Увеличението идва на фона на пристигане на южния италиански остров Лампедуза на хиляди мигранти, поели с лодки от Северна Африка.

Вчера граничещата с Германия Полша започна да извършва проверки на някои превозни средства, идващи от Словакия, заради подозрания, че в тях може да има нелегални мигранти.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1096 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.28 | 07:40

2
Ама те са гости на мама Меркел!

2023.09.27 | 17:40

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -------> tyny.to/sbiom

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини