Вътрешният министър на Австрия доволен: Преборихме нелегалната миграция

  • 16 май 2024 12:29

  • 462
  • 2
Вътрешният министър на Австрия доволен: Преборихме нелегалната миграция
© Колаж: Novini.bg

Затегнатите мерки за получаване на убежище в Австрия, включително проверките по границата и депортирането, имат ефект. Това заяви министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер, цитиран от ДПА. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1594

„Контрабандистите вече избягват Австрия“, посочи консервативният политик пред германския в-к „Велт" в изявление, публикувано тази сутрин. 

През първото тримесечие на 2023 г. 4450 нелегални мигранти са били заловени на границата с Унгария, а за същия период тази година броят им е бил само 190. 

Тогава основно пристигаха мъже, които пътуват сами. Това вече спря. Една от причините е, че има повече проверки на граничните пунктове и в граничните райони. В същото време процедурите по даване на убежище са ускорени. Освен това засилваме репатрирането на незаконни и криминално проявени мигранти. Всичко това е сигнал за мафията на трафикантите, че Австрия не е добро място за тях, каза Карнер от консервативната Австрийска народна партия.

Карнер призова афганистанците, които са извършили престъпления, да бъдат изпратени обратно в страната си на произход, ако това е възможно. 

По-строгите правила за събиране на семействата на мигрантите в Австрия влизат в сила от следващата седмица

„В случая със Сирия мога да бъда по-краен: Провинция Латакия, например, се смята за доста безопасно място. Защо не изпращаме сирийските граждани там в бъдеще? Не трябва да има фалшиви табута“, изтъкна Карнер, цитиран от БТА.

Министърът похвали Дания, която е сключила споразумение с правителството на Косово, позволяващо в страната да работят центрове за задържане с цел депортиране на осъдени престъпници от трети страни.

„Австрийската народна партия иска да насърчи сключването на такова споразумение за Австрия, основано на датския модел“, казва Карнер пред вестника.  

Последвайте канала на

Владимир Василев
462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:06

2
❤️ Г­о­­­р­­­е­щ­и­­ ­м­о­­­м­­и­ч­­­е­т­­а­­ ­­­в­­и­­ ­­о­­­ч­­а­­­к­в­а­­­т ­­-­ X­1­8­­.­F­­U­­N
вжов

2024.05.16 | 12:43

1
Като върнахте орките тук в България ! И изнудихте политиците със слаби ангели от ПП да подпишат безмисления Шенген по въздух ! Защо ли същите политизци от ПП не мислят за държавата, както очевадно го правят тези в Австрия ?

Добави коментар

Водещи новини