Пореден ден транспортен хаос във Великобритания

  • 06 януари 2023 12:19

  • 394
  • 0
Пореден ден транспортен хаос във Великобритания
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пътниците във Великобритания за четвърти пореден ден са поставени на изпитание поради продължаващата стачка на хиляди служители в железопътния транспорт с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд, предаде ДПА.

Графикът на британските железници е нарушен поради трудов протест на членове на Националния синдикат на служителите в железопътния, морския и пътния транспорт (RMT), които работят за британската железопътна компания "Нетуърк Рейл (Network Rail) и за още 14 транспортни фирми.

Очаква се само около 20 процента от влаковете във Великобритания да се движат днес според нормалното си разписание. Движението им ще приключи по-рано от обичайното тази вечер. 

Стачката днес и утре слага край на седмица на трудови протести в железопътния транспорт на Острова.

Профсъюзите обвиняват британското правителство, че блокира постигането на споразумение с ръководствата на транспортните компании, които да отразяват исканията им. Управляващите в Лондон отричат, че се намесват в преговорите, отбелязва Ройтерс.

Железопътният хаос във Великобритания увеличава търсенето на лични автомобили

Днешните стачни действия идват след трудов протест вчера на машинистите от синдиката "Ейслиф" (Aslef), който предизвика сериозни нарушения в движението на влаковете на Острова.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
394 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини