Железопътният хаос във Великобритания увеличава търсенето на лични автомобили

  • 04 януари 2023 14:11

  • 311
  • 0
Железопътният хаос във Великобритания увеличава търсенето на лични автомобили
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Повече от половината от бъдещите купувачи на автомобили в Обединеното кралство заявиха, че обмислят покупка на лично превозно средство поради все по-ненадеждния обществен транспорт в страната, показват резултати от проучване на Auto Trader, предаде "Файненшъл таймс".

Констатациите на онлайн пазара за автомобили, базирани на най-новото му проучване сред клиенти, са доста над само една трета от анкетираните, които са посочили същата причина да искат да си закупят автомобил през февруари 2020 г. - точно преди да удари коронавирусната пандемия.

Платформата Auto Trader регистрира средно 65 милиона посещения на месец.

Пандемията вече беше стимулирала търсенето на лични превозни средства, тъй като хората избраха личния транспорт, вместо да рискуват да се заразят с Covid-19 в автобуси или влакове, след като бяха отменените локдауните. Но по-нататъшното влошаване на железопътните услуги, след като мрежата беше засегната от индустриални и стачни действия, убеди повече хора да седнат зад волана, каза Нейтън Коу, главен изпълнителен директор на Auto Trader.

Поредна жп стачка във Великобритания

Един от всеки 26 влака е бил отменен в Обединеното кралство през последните 12 месеца, без да се броят тези, отменени поради стачки, според Службата за железопътни и пътни превози. Цифрата е най-високата от началото на този вид статистика.

Десислава Станева
311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини