Железопътни служители във Великобритания подновят стачките?

  • 13 февруари 2023 12:09

  • 250
  • 1
Железопътни служители във Великобритания подновят стачките?
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Във Великобритания десетки хиляди железопътни работници могат да се завърнат към стачките, след като техният синдикат отхвърли ревизирано предложение на работодателите за подобряване на заплащането.

Профъсюзът RMT отхвърли офертата като „ужасна“, а лидерът му Майк Линч се закани стачките да продължат „толкова дълго, колкото е нужно“. Синдикатът не се съгласи с предложението за увеличение на заплатите с 5% със задна дата от януари миналата години и 4% през тази година.

Работодателят Network Rail заяви, че това е последната и най-добрата оферта, която могат да направят, за да се прекрати стария трудов спор. До момента бяха проведене 19 стачни дни и имаше надежди, че ще бъде намерено решение.

От RMT смятат също, че предлаганите промени от Network Rail в работните практики ще доведат до сериозно намаляване на планирани мерки за поддръжка, което ще направи железниците по-малко безопасни, ще доведе също до затварянето на всички билетни каси и орязване на хиляди работни места в индустрията, когато железниците се нуждаят от повече инвестиции.

Пореден ден транспортен хаос във Великобритания

Министърът на транспорта обаче постави под въпрос решението на синдиката да взема решения от името на работниците по едно много добро предложение и го призова да предостави офертата на работодателя за широко обсъждане.

Виолета Симеонова
250 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 12:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини