Макрон: Европа разчита прекалено много на вносна енергия

  • 22 октомври 2021 18:12

  • 389
  • 1
Макрон: Европа разчита прекалено много на вносна енергия
© Getty Images/Guliver

Европа разчита прекалено много на вносна енергия, каза френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на днес на пресконференция след срещата на високо равнище на лидерите на ЕС в Брюксел и на фона на повишаването на енергийните цени през последните седмици, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Френският премиер Жан Кастекс вчера обяви, че домакинствата с ниски доходи ще получат 100 евро от правителството за смекчаване на удара от повишаващите се цени в сферата на енергетиката, особено по бензиностанциите.

На пресконференцията днес в Брюксел Макрон каза и, че Европа чака "конкретни жестове" от Полша за разрешаване на текущия спор с ЕС относно независимостта на полската съдебна система.

По-рано този месец Конституционният съд на Полша отсъди, че елементи от законодателството на ЕС не са съвместими с конституцията на страната, което бе де факто предизвикателство, отправено срещу един от централните принципи на европейската интеграция.

Европейският съвет завърши без ангажимент за конкретна помощ за кризата с тока

Константин Тодоров
389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ядосан

2021.10.22 | 19:23

1
ами те ни накараха да затворим АЕЦ-ите, сега нямало ток. смешен макарон

Добави коментар

Водещи новини