Макрон прие Блинкън в Елисейския дворец

  • 05 октомври 2021 15:14

  • 358
  • 3
Макрон прие Блинкън в Елисейския дворец
© Getty Images

Американският държавен секретар Антъни Блинкън, който е на посещение в Париж, бе приет днес от френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, за да обсъдят потенциалното сътрудничество в района на Индийския и Тихия океан. Това съобщи високопоставен служител от Държавния департамент, цитиран от Асошиейтед прес.

По думите му двамата са обсъдили евентуални съвместни проекти, които може да бъдат обявени от Макрон и президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на срещата им по-късно този месец на още неуточнени дата и място. Източникът, пожелал анонимност, не посочи за какви проекти става дума.

Продължилата 40 минути среща между Макрон и Блинкън, състояла при закрити врата в Елисейския дворец, не е фигурирала в графика за днес на посещението на американския държавен секретар. В програмата му са били предвидени разговори с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан и с президентски съветник.

Между Париж и Вашингтон възникна напрежение, след като в средата на септември САЩ обявиха, че сключват нов алианс с Австралия и Великобритания в Индо-Тихоокеанския район, за да противодействат по-ефективно срещу Китай. Това партньорство, наречено АУКУС, разгневи френските власти, тъй като заради него Австралия анулира огромна сделка за покупка на френски подводници.

Антъни Блинкън e в Париж, тушира напрежението след френско-американската криза

След като беше обвинен, че е "забил нож в гърба" на съюзника си, американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в крайна сметка призна, че е допусната грешка и поиска извинение в телефонен разговор с Макрон, отбелязвайки, че комуникацията с Париж е можело да бъде по-добра, съобщи БТА.

Теодора Александрова
358 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
АСЕН ИЛИЕВ

2021.10.06 | 05:09

3
ТО АКО СЕ СТАВАШЕ НАПОЛЕОН С НЕГОВАТА ПРИЧЕСКА.... :)
тоя

2021.10.05 | 17:15

2
тоя да си купи в аванс едни самолетчета от сащ и ще го погалят по главата. нашето тикве ни натика в борчове, самолети няма, а той се прави на държавник и реве от храстите
Дмс скот

2021.10.05 | 16:01

1
Ако знаете как и аз искам скот истууд да ме приеме в неговия елисейски дворец между краката

Добави коментар

Водещи новини