Папа Франциск беше изписан от болница 10 дни след операцията му

  • 14 юли 2021 14:55

  • 857
  • 0
Папа Франциск беше изписан от болница 10 дни след операцията му
© Getty Images

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март напусна днес болницата - 10 дни след като претърпя планова операция за отстраняване на половината от дебелото му черво, предаде Асошиейтед прес.

Очевидци казаха, че кола, в която е бил светият отец, е напуснала тази сутрин римската болница "Джемели". На 4 юли половината от дебелото черво на 84-годишния Франциск беше отстранена. Това е първата голяма хирургическа интервенция, на която той беше подложен от 2013 г., когато стана папа.

Процедурата бе планирана за началото на юли, когато папски аудиенции така или иначе не се предвиждат и Франциск може да си вземе малко отпуск. Папата ще има още няколко седмици, за да се възстанови, преди от 12 до 15 септември да посети Унгария и Словакия. След това е предвидено през ноември да замине за Глазгоу, Шотландия, за да участва в конференцията за климата СОР 26. Обмислят се и други пътувания.

Първоначално Ватиканът каза, че папата ще бъде изписан миналия уикенд, но по-късно беше съобщено, че ще остане още няколко дни в болница за възстановяване и рехабилитация. В неделя папата се появи за пръв път след операцията си на обществено място и изглеждаше в добра форма, докато произнасяше седмичната си молитва от балкон на 10-тия етаж на болницата, заобиколен от млади пациенти с онкологични заболявания. Той използва случая, за да призова за безплатно здравеопазване за всички, предаде БТА.

Папа Франциск ще остане още няколко дни в болница след претърпяната операция на дебелото черво

Вчера следобед, малко преди изписването му, той посети педиатричното онкологично отделение, което е на същия етаж на болницата, на който е папският апартамент. Част от белия дроб на папата е била отстранена в младите му години, но като се изключи това, Франциск се радва на относително добро здраве, посочва АП.

Теодора Александрова
857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини