И студентите в Нидерландия излязоха на протест срещу войната в Газа

  • 07 май 2024 10:29

  • 424
  • 2
И студентите в Нидерландия излязоха на протест срещу войната в Газа
© gettyimages

Нидерландската полиция за борба с безредиците е арестувала около 125 души на демонстрация в подкрепа на палестинците в Амстердамския университет, предаде "Ройтерс". Протестът се е провел на 6 май. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2083

От полицията са казали, че е трябвало да се намесят, за да се възстанови редът, като са махнали и палатките, опънати от протестиращите. Демонстрантите са проявили насилие срещу полицията. Местните медии показаха протестиращи, които стрелят с фойерверки по полицаи, но няма информация за ранени от двете страни.

Полицията все още остава в близост до кампуса Ротерсейланд, дори и след като ситуацията се е успокоила.

Министърът на образованието в оставка Робърт Дайкграаф каза, че университетите са място за диалог и дебат и е тъжен да види, че полицията трябва да се намеси.

Припомняме, че протестите в университетските кампуси в подкрепа на палестинците започнаха от САЩ и се разпространиха и в Европа, но не в такъв мащаб, пише news.bg.

Нидерландия планира да предаде на Украйна F-16 тази есен

На 26 април полицията в Париж влезе в престижния френски университет Sciences Po и отстрани студентски активисти, които бяха окупирали сградата.

В Белгия повече от 100 студенти окупираха университета в Гент, като техния протест е както срещу войната в Газа, така и за климатичните промени.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
424 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.07 | 14:47

2
SKAPANI ARABI !!!!

2024.05.07 | 10:56

1
Циганска държава.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини