Папа Франциск ще остане още няколко дни в болница след претърпяната операция на дебелото черво

  • 12 юли 2021 14:44

  • 800
  • 1
Папа Франциск ще остане още няколко дни в болница след претърпяната операция на дебелото черво
© Getty Images

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще остане още няколко дни в болница, след като на 4 юли претърпя операция на дебелото черво, съобщи днес Ватикана, предаде Асошиейтед прес.

Целта на удължения престой на Светия отец в римската болница "Джемели" е да може той да се възстанови от операцията по оптималния начин. Ватикана по-рано съобщи, че има възможност Франциск да бъде изписан в края на миналата седмица. В съобщение от днес обаче се казва, че макар постоперативното лечение на папата да е приключило, той ще остане в болница още няколко дни, "за да бъде оптимизирана медицинската му и рехабилитационна терапия".

Папа Франциск излезе на балкона на болница "Джемели" за традиционната си неделна молитва

Осемдесет и четири годишният Франциск вчера за първи път се появи публично, след като бе опериран. Той излезе на балкона на десетия етаж на болница "Джемели" за традиционната си неделна молитва. При появата си Светият отец изглеждаше в добро състояние. Той използва случая, за да призове на всички хора да бъде гарантирано безплатно здравеопазване, съобщи БТА.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
800 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.14 | 00:11

1
Лъжат, ваксината го тръшна, пътник е. Помнете Коритаров.

Добави коментар

Водещи новини