Тереза Мей с обвинения към правителството на Борис Джонсън

  • 22 септември 2020 15:04

  • 742
  • 2
Тереза Мей с обвинения към правителството на Борис Джонсън
© gettyimages (архив)

Британската депутатка и бивша премиерка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в обвини правителството, че застрашава мира в Северна Ирландия и по този начин поставя на риск целостта на Обединеното кралство със законопроекта, който променя клаузи в договореното с ЕС споразумение за Брекзит, предаде БТА, цитирайки АФП.

Консервативната депутатка, която ръководеше кабинета по време на преговорите за Брекзита от 2016 до средата на 2019 г., заяви, че няма да гласува за предложения от приемника й Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е текст, който по думите й "би нанесъл неизмерими щети на репутацията на Обединеното кралство". Предизвикалият гнева на ЕС законопроект, който в момента се разглежда в британския парламент, отчасти променя съдържанието на подписаното през януари споразумение с 27-те и това по собственото признание на Лондон се равнява на нарушение на международното право, отбелязва АФП.

Борис Джонсън е изправен пред опасност от бунт във връзка с преговорите за Брекзит

Текстът по-конкретно променя някои клаузи за Северна Ирландия, които имат за цел да се избегне връщане на твърда граница между двете Ирландии, защото това би могло да дестабилизира мирното споразумение от 1998 г., сложило край на три десетилетия насилие. "Волята на правителството да се откаже едностранно от международно споразумение, което е подписало, води до съмнения доколко то има волята да спазва Белфасткото мирно споразумение", заяви Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в в парламента.

Според Мей това може да предизвика недоверие в някои общности към британското правителство и конкретно да се отрази "на желанието на жителите на Северна Ирландия да продължат да са част от Обединеното кралство". "Правителството не укрепва целостта на Обединеното кралство като дава вид, че се държи твърдо с ЕС, а поставя целостта на Обединеното кралство в опасност и това е безразсъдно и безотговорно", заяви Мей.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
742 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ha

2020.09.23 | 13:44

2
Тая вещица защо не се скрие в някоя дупка,след като и биха шута като бездомен помяр?Чак акъл дава,лелелеееее.'

2020.09.22 | 16:41

1
Голям проблем е тоя БоДжо. Абсолютен невежа по отношение на политика, дипломация и международно законодателство. Но явно има и по-тъпи от него - като кралицата и сума британци, които му гласуваха доверие и му дадоха в ръчичките великото кралство. Не очаквах великите британци да са на толкова ниско ниво. Сбогом (велико)британия. Потъваш като един Титаник - гордо и необратимо.

Добави коментар

Водещи новини