Британското правителство отхвърли твърденията, че Борис Джонсън пътувал тайно до Перуджа

  • 21 септември 2020 14:22

  • 472
  • 0
 Британското правителство отхвърли твърденията, че Борис Джонсън пътувал тайно до Перуджа
© Getty Images/Guliver

Британското правителство днес отхвърли твърденията на италианска медия, че британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е пътувал тайно до Перуджа, предаде ДПА.

Италианският в. "Република" съобщи, че Джонсън е бил в италианския град през уикенда - на 12 и 13 септември, като се позова на информация от местно летище.

Премиерската канцелария заяви днес, че информацията е напълно невярна и че Джонсън не е пътувал до Италия през последните месеци. Министърът на транспорта Грант Шапс пред телевизия "Скай нюз" нарече информацията "грешка". Той обаче допълни, че не следи движенията на премиера час по час и подчерта, че Италия е сред страните, пътниците от които не подлежат на 14-дневна карантина във Великобритания.

Борис Джонсън смята да действа твърдо срещу COVID-19

Спекулациите за евентуална визита на Джонсън започнаха, след като международното летище в Перуджа публикува изявление миналата седмица, че уругвайската футболна звезда Луис Суарес е пристигнал в града от Барселона за изпит по италиански заради кандидатстването си за италиански паспорт. Според същото съобщение много знаменитости от политическия, икономическия и спортния свят също били пристигнали в Перуджа през последните дни и сред тях се споменаваше и Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини