Политолог: Краят на Ципрас беше очакван

  • 09 юли 2019 08:46

  • 474
  • 1
Политолог: Краят на Ципрас беше очакван
©

"Разклащането на доверието в досегашния мин.-председател Алексис Ципрас беше измерено доста отдавна. Той загуби поредица от битки. Този край беше напълно очакван. Доказа го дори и евровотът през месец май", коментира пред Bugaria ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев.

Той отбеляза, че това е първата загуба на значима популистка партия в Европа. И това показвало, по думите му, каква е всъщност разликата между популизма като предизборна стратегия, когато се обещава много на всички и популизма като управленска стратегия - когато се налага да управляваш процесите бидейки популист.

"По този начин се получава тази голяма ножица между обещанията и реално изпълненото, което води до разочарованието на гласоподавателите. А на практика договорът за името на Северна Македония сложи край на политическата кариера на Ципрас", каза още доц. Стойчев.

Той подчерта, че политиката на Гърция е доста особена.

 

Десислава Станева
474 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Водачи рядко се раждат, а политици има с вагони

2019.07.09 | 09:11

1

Ципрас е поредният политик, на когото "Приказка за стълбата" изяде главата. Хората имат очаквания за водач, а попадат на поредното мекотело, което започва да скача според тоягата.

Добави коментар

Водещи новини