Ципрас: Понякога евроценностите са по-силни на Балканите, отколкото в Брюксел

  • 19 октомври 2019 20:08

  • 927
  • 0
Ципрас: Понякога евроценностите са по-силни на Балканите, отколкото в Брюксел
© Getty Images

Бившият гръцки премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли осъди факта, че лидерите на страните членки на ЕС не успяха да постигнат съгласие по предложението за започване на присъединителни преговори със Северна Македония и Албания, съобщава македонският сайт "Фактор".

Решението за отхвърляне на началото на преговорите със Северна Македония е послание на слабост и поражение на европейския проект, написа той в социалните мрежи.

"Понякога европейските ценности са по-силни на Балканите, отколкото в Брюксел", написа Ципрас в Туитър и добави:"Дължим на нашите народи да продължим да се борим за бъдещето и единството на Европа".

Ципрас и премиерът на Северна Македония Зоран Заев подписаха миналата година Преспанския договор, с който бе решен продължилият над две десетилетия спор за името на Македония.
Сегашният гръцки премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. каза вчера, че това, че Македония не получи дата, не е добро и за самата Гърция. Той каза също, че три страни не се съгласили Македония да получи дата.

БТА
927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини