Премиерът на Израел заяви, че е дошъл краят на иранския имунитет

  • 29 май 2022 20:19

  • 1765
  • 2
Премиерът на Израел заяви, че е дошъл краят на иранския имунитет
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Израелският премиер Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ каза днес, че Иран вече няма да може безнаказано да провокира атаки чрез своите посредници, съобщи БТА.

Предупреждението идва седмица след убийството в Техеран на полковник от революционната гвардия.

Саяд Ходаи, който беше обвиняван от Израел, че е планирал атаки срещу израелски граждани по целия свят, беше застрелян в колата си от двама души на мотоциклет. Подобна тактика беше използвана и при предишни убийства в Иран, на които станаха жертви ядрени учени и за които се смята, че са дело на Мосад.

Хиляди се включиха в погребалната процесия за убития полковник от иранските Гвардейци на революцията

Полуофициалната иранска информационна агенция ИСНА каза, че членове на израелска шпионска мрежа са били разкрити и арестувани от гвардията непосредствено след стрелбата в Техеран. Канцеларията на Бенет, който надзирава работата на разузнавателната агенция Мосад, отказа да коментира убийството. Въпреки това в коментари към своите министри, излъчени по телевизията днес, Бенет обвини Иран, че многократно е действал срещу интересите на Израел.

„В продължение на десетилетия иранският режим практикуваше тероризъм срещу Израел и региона чрез посредници и пратеници, но главата на октопода, самият Иран, се радваше на имунитет“, каза Бенет. „Както сме казвали преди, ерата на имунитет за иранския режим приключи. Тези, които финансират терористи, тези, които въоръжават терористи и тези, които изпращат терористи, ще платят пълната цена“, добави той.

Иран обеща да си отмъсти за смъртта на Ходаи и посочи Израел за виновник за нея.

Мая Йорданова
1765 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.05.29 | 20:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

2022.05.29 | 22:44

2
нaпадай бe, кaкво чa кaш?

Добави коментар

Водещи новини