Опозиционен на властта в Скопие политик: В Албания няма българи, само има македонци

  • 14 септември 2023 17:08

  • 3828
  • 5
Опозиционен на властта в Скопие политик: В Албания няма българи, само има македонци
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Заместник-председателят на основната опозиционна на властта в Скопие сила Вътрешната македонска еволюционна организация - Демократическа партия за македонско национално единство (ВМРО-ДПМНЕ) и депутат Александър Николоски заяви: В Албания няма българи, има само македонци, от които антинародното правителство в Северна Македония се отказва.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1212

Медии в югозападната ни съседка, цитирани от БТА, информират за посещението на вицепрезидента на България Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в Албания, цитирайки съобщението от Дондуков 2, че визитата ѝ се случва в навечерието на националното преброяване на населението в Албания – важен момент за българското национално малцинство и че тя ще се срещне с представители на българското национално малцинство от района на Голо бърдо, а в българското неделно училище в Елбасан вицепрезидентът ще открие новата учебна година.

Илияна Йотова пристигна на посещение в Албания

„Когато Северна Македония не работи, ще работи асимилаторската политика на България. Вместо да изпълни решенията на Европейския съд по правата на човека от Страсбург, които изискват признаване на македонците в България и правото им на сдружаване и роден македонски език, България издирва несъществуващи българи в Албания, купува душите на изстрадали, измъчени и живеещи в ужасна бедност в Албания хора, предлагайки им български паспорти, с които да отидат в по-богатите страни от ЕС за един хляб. Това е истината. Скоро непопулярното правителство на Социалдемократически съюз на Македония и партията на етническите албанци - Демократичен съюз за интеграция в Северна Македония ще падне и македонците в Албания и в целия свят ще бъдат с високо вдигнати глави”, заяви Николоски.

Българското малцинство в Албания е официално признато от  правителството в Тирана през 2017 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3828 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.09.14 | 22:49

5
Много са го били сърбите в главата

2023.09.14 | 21:48

4
Точно обратно
Те4о

2023.09.14 | 19:51

3
Егати смешника
Жетона

2023.09.14 | 17:37

2
Скоро пак ще има Велика България! До Белград всичко е българска земя!
ГОЧО БУЛГУРА

2023.09.14 | 17:23

1
ТОЗИ. СИГУРНО. Е. ОТКРИЛ МАКЕДОНЦИ. И НА. ЛУНАТА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини