Една къща – 0 разходи. Само с къщата мечта е4 на Винербергер

  • 30 март 2017 15:29

  • 21594
  • 2
Една къща – 0 разходи. Само с къщата мечта е4 на Винербергер
©

Има един период от месеца, в който се тревожите за семейния бюджет. Особено през зимните месеци. Това е периодът, в който пристигат сметките. Особено през зимата, те са по-високи и представляват по-голямата част от домакинските разходи. А сега си представете идеалния вариант, в който не мислите за сметки, защото просто нямате такива. Вашата къща работи на пълни обороти и за електричество и отопление не плащате нищо. Това вече е възможно с къщата е4 на Винербергер.

Къщата е4 на Винербергер е обвързана пряко и със стратегия „Европа 2020“ на ЕС. Както знаем, стратегията трябва да доведе до интелигентен, устойчив и приобщаваш растеж в ЕС. Тя е разделена на 5 пера, като едно от тях е свързано с климатичните промени и енергията. Тя цели да се опази околната среда. Това се постига с 20% по-ниски въглеродни емисии, както и повишаване с 20% на енергийната ефективност на сградите, и на дела на възобновяемата енергия. 2020-та година вече никак не е далеч, а за да сме готови навреме, трябва да помислим, какво е нужно за постигането на тези директиви.

Винербергер разработи концепцията за керамична къща е4, която напълно изпълнява изискванията и дори ги надминава. Ако построите къщата е4 на Винербергер, разходите ви за отопление и климатизация ще намалеят драстично, защото производството на енергия надвишава изразходването й. Къщата е съчетание на висока енергийна ефективност, рационално използване на природните ресурси, минимални СО2 емисии, както и достъпни експлоатационни разходи през целия жизнен цикъл на сградата.

Керамичната къща e4 на Винербергер


Една от най-важните особености при мечтаната къща е4 е, че можем да живеем според собствените си възгледи по един природосъобразен начин. Живеем здравословен живот близо до природата, а едновременно с това цената е достъпна и инвестицията се изплаща във времето.

Къщата е съставена от трите вече добре познатите стълбове на устойчивото и природосъобразно строителство:
• енергийната ефективност – както при производството на строителните продукти, така и при експлоатацията им;
• икономичното строителство – икономично при първоначалната инвестиция, но най-вече по време на целия период на обитаване на една сграда;
• екологията – не само при създаването на строителния продукт, но и през целия му жизнен цикъл.

Но това което я отличава е свободата да изградим своя дом без ограничения и без да се съобразяваме с друго освен собствените си желания. Това е добавената стойност, която Винербергер предлага на клиентите си и тя е четвъртото „е“ в тази концепция.

Керамичната къща е събрала в себе си основните 4 „е“-та. Какво стои за всяко едно от тях?

Формулата на успешната керамична къща Е4 на Винербергер, която може да имате, е колаборация между 4 компонента. Преведени от английски те са енергия (energy), икономичност (economy), околна среда (ecology) и емоция (emotion). Всяка една съставка допринася за създаването на къщата на нашите мечти. Затова компонентите от мечтаната къща заслужава своята минута слава:
Еnergy (енергия) – най-чистата и евтина енергия е спестената. Благодарение на събраната енергия няма да се тревожите за непредсказуемо растящите цени, защото керамичната къща консумира енергия много по-икономично от други системи.
Еconomy (икономичност) – Вече не е нужно да се съобразявате с предварително набелязания бюджет за сметките. Разходите са ниски по експлоатацията и поддръжката във времето.
Еcology (околна среда) – С използване на възобновяемата енергия, въглеродните емисии намаляват. Освен това, тухлите са от изцяло екологичен материал и по този начин допринасяте за опазване на околната среда.
Еmotion (емоция) – Емоцията да заживеете в екологосъобразна къща, удовлетворението от високото качество на живот, както и от сигурността на инвестицията за поколения напред, ще ви съпътстват по време на живота в керамичната къща е4.

Извод:

Ако трябва да направим един генерален извод за къщата мечта на Винербергер, то първият е, че разходите са по-ниски или дори никакви. Това веднага повишава месечния ви бюджет и ви кара да се чувствате по-спокойни. Друг извод е, че благодарение на еко-съобразното строителство на къщата имате 20 % по-ниски въглеродни емисии, както и 20 % по-висока енергийна ефективност на сградите и на дела на възобновяемата енергия. Най-важното от строежа на къщата-мечта е4 е високата енергийна ефективност през целия жизнен цикъл на къщата. Благодарение на това запазвате инвестиционната стойност за бъдещите поколения.

Добри практики:


Първата керамична къща е4 на Винербергер е изградена в град Цветл, в Северна Австрия. Къщата е със 100% възобновяема енергия. Тя разполага със слънчева енергия, а от друга страна е снабдена с ултрамодерна и високоефективна отоплителна система на дърва. Високоефективната слънчева енергия се добива със соларни панели и соларен резервоар за съхранение на топлинната енергия, съдържащ хиляди литри вода, която се използва за отопление и топла вода. Енергийният баланс на сградата е положителен - произведената енергия е с 665 kWh повече от употребената годишно. Тъй като керамичните тухли регулират стайната температура по естествен път, няма нужда от сложна климатична система. По концепцията е4 вече са реализирани едно- и двуфамилни къщи, както и многоетажни сгради в Германия, Великобритания, Франция, Румъния и Унгария.

Предстои реализация и в България.

Попълнете регистрационната форма и участвайте за проект за къщата-мечта е4 ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
21594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Важно!!!

2018.01.13 | 18:47

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2018.01.24 | 22:30

2
ХУбави идеи подават браво. Edno oт най мръсните съоръжения в домове,блокове,хотели са климатиците..Замърсяват тежко шумово и около големи обеми увреждат трайно сградите.подържат мръсен токсичен въздух в помещенията

Добави коментар

Водещи новини