Една фамилия, превърнала се в синоним на качество - Hörmann

  • 05 октомври 2019 10:13

  • 36353
  • 1
Една фамилия, превърнала се в синоним на качество - Hörmann
©

Да създадеш семеен бизнес от нулата и да превърнеш фамилията си в синоним на качество е огромно постижение. Да поддържаш този стандарт поколения наред и да доказваш всеки ден на клиентите си, че продуктът, който произвеждаш, е добър, и че ще им служи години, е не по-лека задача.

Когато господин Аугуст Хьорман основава компанията си през далечната 1935 година, той дори не е подозирал в какъв гигант ще се превърне. Тогава се е казвала Bielefelder Stahltore, а днес германският производител на гаражни врати е световен лидер, има над 6 000 служители в 38 завода в Европа, Америка и Азия, 100 собствени представителства в над 40 държави, както и партньори в още 50 държави. Групата Hörmann се ръководи вече трето и четвърто поколение от внука и правнуците на основателя на компанията, г-н Хьорман, а лично отговорни съдружници са Томас Й. Хьорман, Мартин Й. Хьорман, както и Кристоф Хьорман. Днес компанията е модерна - такива са и продуктите й. Ръководството мисли в посока устойчиво производство и гледа отговорно както към собственото си бъдеще, както и към това на околната среда.

Но да се върнем към началото на Hormann

A там стои едно навид просто решение - гаражната врата да се отваря нагоре. Иновативният за това време продукт, който пести място и създава удобство за хората, бързо се доказва на пазара. Врата се казва Berryи излиза през 50-те години на миналия век. От 1960 г. пестящите място, отварящи се вертикално нагоре секционни врати за гаражи, както и за индустриални и търговски обекти поставят началото на перспективно развитие. Оттогава насам продуктовият асортимент се разширява непрекъснато. Днес той включва също и ролетни, плъзгащи се и бързо движещи се врати, външни и интериорни врати, каси, задвижвания за врати, пожароустойчиви и димозащитни врати, товаро-разтоварна техника, както и автоматични системи плъзгащи се врати и системи за контрол на достъпа.

Hörmann в България

Навлизането на българският пазар официално се случва през 2004г. с въприят си назначен служител, но интересен факт е, че продукти на компанията се появяват тук още през далечната 1996-97г., които се експлоатират и до днес. Компанията постепено расте и се развива, като през 2015г. открива нов офис и логистичен център придружени с модерен изложбен център. Хьорман България е иноватор и в самата група, като в момента е водеща в дигитализацията в автоматизираните процеси, които съпътстват всяка една поръчка.

Интересен факт е, че в Европа работят 12 завода на Хьорман, като всеки един е тясно специализиран в конкретен продукт. Това позволява на компанията непрестанно да развива и усъвършенства своите продукти, като гарантира високо качество и устойчивост във времето. Hormann сериозно навлизат и в IoT сектора с високотехнологични решения за контрол на достъп, периметрова охрана, бариери и боларди. От скоро пусна на пазара и нови високотехнологични покрития за своите врати, които се открояват с модерен дизайн.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
36353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stoev

2022.04.27 | 06:30

1
Качестжо,функционалност,здавина,това са продуктите на Хьорман

Добави коментар

Водещи новини