Къщата на семейство Флинстоун същестува и се намира в Португалия (видео+снимки)

  • 04 май 2017 09:28

  • 41506
  • 0
Къщата на семейство Флинстоун същестува и се намира в Португалия (видео+снимки)
©

Къщата на семейство Флинстоун наистина същестува и се намира в Португалия.

Изглежда, като че ли е изляза от някоя приказка или от анимационното филмче. Построена между четири гигантски камъка,  Каменната къща (Casa do Penedo) е вдъхновена от къщата на семейство Флинстоун.

Странната постройка се намира в Португалия и благодарение на външния си вид буквално е обсадена от туристи.

Къщата ни посреща с праисторическия си вид - като че ли не се намира във Фефа, планински курорт на Португалия, а в Бедрок, измисленият град, където живее семейство Флинстоун. Говори се, че тази къща е вдъхновена от небезизвестния сериал. Каменнтата къща изглежда така, като че ли всеки момент от нея ще излезе Фред Флинстоун, да ни посрещне и да ни предложи сочна пържола от бронтозавър, приготвена от съпругата му Уилма.

Гледайки снимките в интернет, много хора се чудят дали това е реална сграда или е направена с фотошоп.
И все пак тази каменна къща наистина същестува и  продължава да привлича тълпи от туристи.


В САЩ има няколко къщи, вдъхновени от известния анимационен филм, в това число и копие на къщата-пещера на Флинстоун в Сан Франциско.

Но тази в Европа не е хотел или туристически обект, а частен дом, който е бил мишена на вандали и крадци. Поради съображения за сигурност къщата е била оборудвана с бронирано стъкло и и блиндирана врата. Къщата е построена през 1972 година по идея на Виктор Родригес.

Въпреки това, обсадата от туристи е принудила собственика да се изнесе оттам.Къщата е изцяло направена от камък, с изключение на покрива, прозорците и вратата.
Интериорът разполага с мебели, стълби и парапет, изработени от дърво. Въпреки праисторическата среда, на къщата не й липсват удобства като камина и басейн, издълбан в скалата.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
41506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини