Да се скрием от жегата с капаци на прозорците

  • 23 октомври 2015 11:52

  • 10206
  • 0
Да се скрием от жегата с капаци на прозорците
©

Високите температури през лятото обикновено ни карат да дърпаме плътно завесите у дома и да не допускаме пряка слънчева светлина в най-горещите часове на деня.

Вместо с тежки и непрозрачни пердета обаче, можем да си осигурим така търсената прохлада и с елегантни капаци на прозорците. Те най-често се изработват по поръчка, като по време на предварителната консултация с изпълнителя имате възможност да дадете списък с всички свои предпочитания - от цвят, през функционалност, до различни малки детайли, които да се съчетават с интериора на стаята.

Неутрално и стилно

Боядисаните в черен или друг тъмен цвят капаци се съчетават добре с почти всеки интериор. Гланцирайте ги за допълнителен блясък и ще се радвате на красиво решение за уединение от външния свят.

Още по темата: 7 лесни стъпки за красива и безупречна дневна

За светла и просторна баня

Щорите, проектирани с хоризонтален разделител по средата, са популярен избор за баните с прозорци. Долните жалузи могат да остават притворени, за да ви предпазват от чужди погледи, а горните да пропускат светлина.

Предимството на индивидуалната изработка

Някои врати и прозорци имат малки стъклени надстройки за повече светлина в дома. Ако търсите готови решения за "обличането" на прозорците с пердета или традиционни щори, трудно ще се справите с тази особеност. В този случай направените по поръчка интериорни капаци пасват идеално както на големите прозорци, така и на по-малките части над тях. А ефектът е поразителен!

Възможност за интересна визия

Без значение колко големи или малки за прозорците ви, изработените по поръчка жалузи в желания от вас цвят и големина на напречните летви, могат да създадат усещането за стена, облицована с красива ламперия. А при отварянето си - да разкрият гледката пред дома ви.

Проявете креативност!

Интериорните капаци позволяват да изявите творческата страна у себе си. Така прозорците ви могат да бъдат обкичени с имитация на дървени клонки или да добият изтънченост с интересен средновековен вид. Орнаментите и вариантите са много. На вас остава да изберете коя визия подхожда най-добре на вашата индивидуалност.

Вижте още: Креативни начини за повторно използване на стара стълба

Нека са отвън

Не е задължително капаците на прозорците ви да са интериорни. Напротив, доста разпространен вариант е поставянето на съоръжението от вътрешната страна на дограмата. Това, погледнато отвън, придава усещане за класически домашен уют, сякаш домът ви "проглежда" навън. Добре е обаче да имате предвид, че поддръжката на капаците е трудна, ако се намирате на висок етаж, и прозорците са много големи.

За да прецените кой да бъде изпълнителят на вашите капаци за прозорци, пуснете безплатна заявка в MaistroPlus. Ще получите оферти от регистрираните при нас фирми и ще изберете условията, които са най-приемливи за вас. Получаването на офертите не ви обвързва със задължение да наемете някой от свързалите се с вас специалисти. Вашите капаци за прозорци ще бъдат изработени само от професионалиста, за когото сте сигурни, че разбира добре концепцията ви.

Последвайте канала на

10206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини