Как да изберем подходящо легло за спалнята

  • 31 октомври 2014 13:22

  • 6279
  • 0
Как да изберем подходящо легло за спалнята
©

Време е да обзаведете спалнята си или да смените старото легло с ново - по-голямо или по-модерно, по-удобно или по-функционално?

Дотук добре, но първо трябва да вземете решение каква да бъде неговата рамка. И макар това да изглежда незначителна подробност при обзавеждането на вашата спалня, рамката играе голяма роля както за удобството ви, докато спите, така и за начина, по който ще изглежда спалнята ви.

В тази статия ще ви дадем няколко предложения с различни модели за рамката на спалното легло. Ще ви запознаем накратко с 3-те основни фактора, които ще направят избора ви по-лесен.

Вижте още: Идеи за съхранение под леглото

Размер

Първият и най-важен фактор, на който трябва да обърнете внимание при избора на рамка, е каква бихте желали да бъде големината на вашето легло. Ще се учудите колко много са хората, които правят грешки при определяне на размерите на леглото и колко неудобства им създава това в краен случай. Когато избирате размерите на леглото, съобразете се с големината на стаята, матрака и потребностите си.

Модел

Рамката на леглото трябва да се впише в стила, който сте избрали за цялото помещение. Ако това не се случи, тя няма да изглежда на място, а спалнята ви ще загуби очарованието си. Затова съобразете предпочитания от вас стил с модела и материала, от който е изработена рамката на леглото. Ако харесвате модерния интериор, можете да импровизирате с цветовете на рамката или да изберете легло с платформа. Ако пък сте почитатели на рустик стила, вероятно рамката на леглото ви ще бъде метална или в естествен дървен цвят. Вижте някои от моделите, от които можете да избирате:

Регулируема рамка

Тази рамка е много функционална, защото дава възможност да регулирате и нагласите леглото си така, както ви е най-удобно.

Двуетажна рамка

Двуетажната рамка е особено подходяща, ако имате две или повече деца и искате да им спечелите допълнително място за игри, като повдигнете леглата едно над друго. Освен в детската стая, модифицираният модел на тази рамка за легло с вградено работно бюро отдолу, се препоръчва и за по-малки жилища, в които пространството е ограничено.

Вижте още: Уникални предложения с двуетажни легла

Метална рамка

Металната рамка е подходяща както за по-опростен интериор, така и за спалня в рустик стил. Придава неповторимо ретро усещане в помещението.

Кожена рамка

Ако искате да придадете на помещението изтънченост, предлагаме ви да изберете кожена рамка за леглото си. Цената й е по-висока, но си заслужава заради крайния резултат.

Дървена рамка

Дървената рамка е класическа и подхожда на почти всеки интериор. Особено харектерна е за спалня в модерен стил.

Балдахинена рамка

Още един класически модел за рамка, особено популярен сред почитателите на по-изисканото обзавеждане. Рамките с балдахин придават на помещението много изтънченост и стил.

Бюджет

Време ли ви е вече да замените старата спалня с нова? Използвайте някое от предложенията ни за рамки за леглото или създайте своя уникална идея. Изработването по поръчка или закупуването на готова рамка за леглото има различни ценови стойности.

Направете безплатна заявка в MaistorPlus.com, за да сравните офертите на няколко фирми, които изработват мебели по поръчка. Така най-лесно сами ще изберете най-подходящия изпълнител, който да направи рамката на леглото специално за вас.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/313/kak-da-izberem-podhodqshto-leglo-za-spalnqta

Последвайте канала на

6279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини