"Дюран Дюран", Еминем, "Юритмикс", Доли Партън влизат в Залата на славата на рокендрола

  • 04 май 2022 22:27

  • 2110
  • 2
"Дюран Дюран", Еминем, "Юритмикс", Доли Партън влизат в Залата на славата на рокендрола
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

"Дюран Дюран", ЕминемЕминемМаршъл Брус Матърс III (на английски: Marshall Bruce Mathers III), по-известен с, "Юритмикс", Лайънъл Ричи, Карли Саймън и Пат Бенатар ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола в Кливланд, щата Охайо, съобщава БТА.

В списъка влиза и Доли Партън, която първоначално обяви, че оттегля номинацията си.

Доли Партън призова за повече доброта и състрадание

От отличените, за които са гласували повече от 1000 артисти, историци и представители на музикалната индустрия, "всеки има сериозно влияние върху звученето на младежката култура... и за развитието на рокендрола", каза Джон Сайкс от Залата на славата на рокендрола.            

При обявяването на номинациите през февруари т.г. Доли Партън написа в социалните медии, че е "изключително поласкана и благодарна" от отдадената й чест, но "не бих искала гласовете да се разпръскват заради мен". От фондацията, която стои зад Залата на славата на рокендрола, тогава отговориха, че формулярите за гласуване вече са изпратени и хората с право на вот ще решат дали кънтри звездата да бъде сред въведените. След това Партън размисли и обяви, че приема номинацията.

Изпълнителите трябва да са издали първи запис поне преди 25 години, за да имат право да бъдат номинирани и въведени. Изборът се прави на базата на продължителността на кариерата на номинираните, музикалното им влияние и творчеството им чрез гласуване на над 1000 музиканти, историци и представители на музикалната индустрия.

Церемонията по въвеждането на избраните изпълнители в Залата на славата на рокендрола ще бъде на 5 ноември в "Майкрософт тиътър" в Лос Анджелис.

Мая Йорданова
2110 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.05 | 05:21

1
Пак някакви тъпи еврeйски награди.
млък

2022.05.05 | 12:11

2
тъпаГлаванак!!!!

Добави коментар

Водещи новини