Данчо Караджов: Само рокендролът спаси едно цяло поколение

  • 08 януари 2022 20:50

  • 2917
  • 4
Данчо Караджов: Само рокендролът спаси едно цяло поколение
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Живели сме в много тежки времена и само рокендрола спаси едно цяло поколение. Били са хора на наши концерти, забранявали са наши песни. В момента живеем в свободия и анархия. Чалгата уби всичко мило в нас – хортаа, които сме се борили против комунизма. Това каза за "Офанзива" музикантът Йордан Караджов от група "Сигнал".

Две комисии се грижат за текстове и музиката по време на социализма. "Никога не съм делял семейството от работата, моите хора повярваха, че изпитвам огромно удоволствие от това, с което се занимавам. Моята професия е моето хоби. От 13-годишен съм на сцена", разказва той.

Тази година се навършват точно 50 години от първия професионален запис на Караджов – на Дилмано Дилберо. Това се случва докато е в групата „Златни струни“. А микрофонът е струвал колкото една „Волга“. 

"Липсва ми искреността към публиката и нейната към нас. Сега хората искат да ни слушат, но има и случайно попаднали, гледат ни критично, чудят се няма ли да се откажем вече. Хората са обезверени, очите им са празни. Няма го живецът, няма и желание да се зарадват на това, което чуват. Прекалено дългото лутане и политическият театър доведоха до това", сподели Караджов.

Лора Караджова показа новородения си син

Той никога не си е казвал, че ще откаже от музиката, но през 1990 г. е бил изпаднал в депресия. "Налагаше ми се да се редя за мляко за децата си или цяла седмица чаках, за да ми сипят гориво. Но в моментът, в който чух наша песен по радиото, жена ми ми подсказа, че не мога да се откажа от музиката", разкри певецът.

По думите му на 70 години се чувства в зенита си, от „Сигнал“ изпитват неутолимо желание да са още на сцената.

Радина Лазарова
2917 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Васо Сръбския

2022.01.08 | 21:18

1
A щерката наркоманка и минетчийка
малеееееееее

2022.01.09 | 10:29

3
голЕЕЕмоЛаЙЙЙно сиСръбскиМинетчия!!!!!!
браво Данчо

2022.01.09 | 07:20

2
велик си,а ти сръбски си едно миризливо лайно
така де

2022.01.09 | 16:13

4
но кажи сега с гласец високо рокендрола спаси поколение и колко поколения ще погубят чалгарите които избрахме да се гаврят с музика и култура

Добави коментар

Водещи новини