Публиката е жури на международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в Балчик

  • 04 юни 2021 14:18

  • 499
  • 0
Публиката е жури на международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в Балчик
© wikipedia

Публиката ще обяви победителите в десетото издание на международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в Балчик на гала концерта на 5 юни.

С призива "Тази година вие сте журито" организаторите на форума, който протича с подкрепата на Министерството на културата, апелира към ценителите на хоровото изкуство да гласуват онлайн за най-добрите сред участващите 59 формации от България, Италия, Германия, САЩ, Полша, Швеция, Дания, Румъния и други страни.

Дългоочакваният албум на Хората от Гетото излиза наесен

Част от хоровете се представят на живо на Откритата сцена пред културно-информационния център "Мелницата" в Балчик, а други участват с видеозаписи или онлайн мост като концертите се излъчват на интернет страницата на "Черноморски звуци".

Досега фестивалната публика е дала близо 40 000 вота за своите фаворити като гласуването ще приключи утре на обяд, а вечерта на сцената в Балчик ще бъдат обявени победителите, съобщи творческият директор на форума Валентина Георгиева пред БТА.

В края на фестивала, който ще продължи с онлайн концерти и творчески дискусии до 30 юни, ще бъдат обявени и събраните средства в дарителската кампания "Подай ръка за бъдещето" за ремонт на репетиционна зала на млади хористи в Балчик.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини