Дългоочакваният албум на Хората от Гетото излиза наесен

  • 25 май 2021 15:04

  • 469
  • 0
© Фейсбук

Кампанията за “Последният Епизод” започна с кратък документален филм, посветен за направата на албума, а “Хип-Хоп” е пилотният сингъл от него.

След дълго чакане, най-вече сред фенската маса на Хората от Гетото, “Последният Епизод” дава заявка да се превърне в най-интересното заглавие, което ще види бял свят тази година на родната хип-хоп сцена. Групата реши да заснеме и пусне за свободно гледане кратък документален филм, който да отговори на десетките въпроси, които се появиха последните години относно забавянето на албума.

В албума участват емблематични фигури от лейбъла Ghetto Productions, както и интересни имена от хип-хоп сцената, които засега Гетомен не споменава.

Един от музикалните продуценти въвлечени в проекта е талантливият пианист и композитор Ясен Велчев, който придава музикантско и автентично джаз звучене на песните, присъщо за 90-тарския Ню Йорк хип хоп.

Росен Дуков пък поема визуалната част на албума като доказан в средите графичен дизайнер.

Междувременно, фронтменът на групата Гетомен е част от грандиозния филмов проект “Музика от Крайните квартали”. Документалната лента разказва историята на Българския хип-хоп и кино премиерата ще бъде на есен, като тя ще съвпадне с кампанията и датата на издаване на “Последният Епизод”.

Последвайте канала на

Novini.bg
469 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини